Hart van Frankrijk
Image default
Energie

Alles over zakelijke energie

Als ondernemer wil je het liefst alles zo goed mogelijk geregeld hebben. Zo ook zakelijke energie. Met deze vorm van energie kun je jezelf immers veel kosten besparen en zijn er ook mogelijkheden voor verschillende bedrijven. Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt, kan het ook fiscale voordelen opleveren, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om over te stappen. Onderstaande informatie laat jou daarom zien wat de verschillen zijn en wat er te regelen valt voor jou als ondernemer. Zo kun je voor jezelf bekijken waar je het voordeligste uit bent. Energie vergelijken kan dus ook voor zakelijke klanten. 

Verschillende tarieven bij zakelijke energie

Met zakelijke energie wordt onderscheid gemaakt tussen een kleinverbruiker en grootverbruiker. Een kleinverbruiker is een ondernemer of MKB, waarbij de maximale aansluiting 3×80 Ampère is. Voor gas telt hier een G25 gasmeter met niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur voor. In alle andere gevallen ben je een grootverbruiker, wat meestal voorkomt bij een groter bedrijf. Grootverbruikers moeten een daarbij een erkend meetbedrijf en een energieleverancier kiezen, zodat de aansluiting in gebruik kan worden genomen, terwijl een kleinverbruiker uitsluitend een leverancier hoeft te kiezen. De goedkoopste energieleverancier zal altijd bovenaan tevoorschijn komen, aangezien er altijd op prijs wordt gesorteerd. 

Let goed op of het voordeliger is>

Met een kantoor aan huis, of in sommige gevallen alleen een laptop waarvan gewerkt wordt, kan het soms voordeliger zijn om voor een particulier contract te gaan in plaats van zakelijke energie. Als je namelijk niet veel gebruikt, dan kan een zakelijk contract al snel vele malen duurder worden. Daarnaast geniet je dan niet van welkomstpremies en actietarieven, wat ook in jouw nadeel kan werken. Daarbij komt ook dat je als ondernemer vaak een gedeelte van de kosten als zakelijk op kunt geven, waardoor je zelfs met een particulier contract nog kunt genieten van de fiscale voordelen als ondernemer. 

Fiscale voordelen voor jouw bedrijf

Als bedrijf kun je niet alleen veel besparen op energie door fiscale voordelen, maar kun je ook een bepaald percentage van de investering van de winst aftrekken. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen laat plaatsen, kan hier een deel van afgetrokken worden. Zeker nu de overheid bedrijven wil stimuleren om duurzamer te gaan werken, kun je hier jouw voordelen uithalen door middel van stimuleringsregelingen. Houd hier daarom ook rekening mee als je voor zakelijke energie gaat, zodat je er uiteindelijk alleen maar profijt van kunt hebben.