Hart van Frankrijk
Image default
Zorg

Burnout? In Haarlem ben je er zo vanaf!

Steeds vaker word je er mee geconfronteerd, mensen in je omgeving raken overprikkeld, krijgen te veel stress, hebben een enorm hoge werkdruk. Misschien ben jij zelf wel een van deze mensen en krijg jij ook te maken met een zogeheten burnout in Haarlem. In de wereld van tegenwoordig wordt er steeds meer druk gelegd op de mensen en wordt er steeds vaker van hun verlangd om te presteren. Op zich hoeft het niet erg te zijn om te presteren, maar je moet uitkijken dat je hier niet in doorslaat. Uiteindelijk kan het namelijk negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. 

Wanneer

Opeens kan het dan toeslaan, dat je je futloos voelt, geen energie meer hebt om iets te doen, je hoofdpijn ondervindt die niet overgaat en je extreem vermoeid bent. Op dat moment is het tijd om bij jezelf stil te gaan staan of je niet beland bent in een burnout. 

Verschil met depressie

Burnout Haarlem zegt dat het niet altijd heel simpel is om te zien of iemand een burnout heeft, laat staan bij jezelf te herkennen. Vaak wordt er een verwarring gemaakt tussen een burnout en een depressie. Er zit hier nogal een verschil tussen. Burnout Haarlem zegt dat een depressie niet per se werk gerelateerd hoeft te zijn, maar een burnout is vaak wel een gevolg van werk gerelateerde stress of druk. 

Herstellen

Hoe krijg je jezelf nou weer uit die burnout. Burnout Haarlem heeft daar een speciale therapie voor ingericht. De naam van deze therapie is haptotherapie. Voor je van een burnout kunt herstellen moet je de oorzaken zien te vinden. Samen met Burnout Haarlem leer je aan jezelf toe te geven dat je een burnout hebt. Je moet werken aan de oorzaken, dit gebeurt door veel gesprekken. Het is voor burnout Haarlem ook belangrijk de klanten te helpen in de toekomst niet dezelfde problemen te krijgen.