Hart van Frankrijk
Image default
Woningen

Creëer eenvoudig een modern, maar tijdloos interieur

Trends op het gebied van woonstijlen en interieurs veranderen snel. Onze interieurs daarentegen veranderen niet zo snel. Uiteraard worden interieurs wel eens aangepast met een toevoeging van nieuwe accessoires of decoraties, maar in hoofdlijnen blijven ze hetzelfde. De perfecte manier om een duurzaam en stijlvol interieur samen te stellen, is door te kiezen voor tijdloze elementen. De combinatie van moderne schoonheid met tijdloze accenten zorgt voor een interieur dat vandaag, volgende week en over vele jaren nog steeds indruk maakt.

Kenmerken van moderne interieurs

De kenmerken van een modern interieur kan kortweg worden omschreven als strakke lijnen en neutrale kleuren aangevuld met minimalistische decoraties. Voorbeelden van meubels die echt in moderne interieurs thuishoren, zijn strakke eettafels, planken aan de muur en zogenoemde slanke banken. De basis van moderne interieurs wordt gevormd door het neutrale en tijdloze kleurenschema. Hierbij kan worden gedacht aan beigetinten, zwart, grijs en wit die eenvoudig zijn te combineren.

Houttinten voor een natuurlijke en warme touch

Om te voorkomen dat het moderne interieur erg kil wordt, is het toevoegen van een warme touch noodzakelijk. Een manier om dit te doen, is het toevoegen van warme houttinten in de vorm van vloeren of meubels. Ook houten frames rondom spiegels of kunstwerken zijn een optie voor het toevoegen van een warme touch. De combinatie van het strakke, moderne design aangevuld met de natuurlijke en warme touch van hout zorgt voor een fraai contrast, maar tegelijkertijd een harmonieus geheel.

Eigentijdse wanddecoraties zijn een must

Foto aluminium: moderne impact

Als er een wanddecoratie materiaal is dat symbool staat voor moderne en tijdloze kunst is het wel aluminium. Het foto aluminium van AluminiumStunter kun je bestellen in twee soorten die beide een andere uitstraling hebben. Het grootste verschil tussen beide soorten zit hem in de zichtbaarheid van de aluminiumstructuur. Welke soort je ook kiest, de kenmerken van het duurzame aluminium toveren jouw foto om tot een foto aluminium kunstwerk.

Canvas prints: tijdloos en veelzijdig

Canvas prints van eigen foto’s bieden ontelbare opties om een modern en tijdloos interieur aan te kleden. Van gewaagde abstracte beelden tot een lieve gezinsfoto, het canvas zorgt voor een gezellige aankleding in huis. Kies voor een opvallend grote canvas print of creëren een fotomuur met kleinere canvas doeken; de mogelijkheden met canvas zijn oneindig.

Wandsticker: creatief en aanpasbaar

Een wandsticker als decoratie op de muur plakken, biedt de mogelijkheid om te variëren met de uitstraling en sfeer van jouw interieur. Met zo’n sticker kun je toch nog net iets meer met de nieuwste trends meegaan door de muursticker eenvoudigweg van de muur af te halen en er een nieuwe op te plakken. De wandsticker maakt het dus mogelijk om een eigentijdse touch toe te voegen aan het interieur dat verder de tijdloze basis behoudt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanddecoraties die je kunnen helpen bij het aankleden van een modern, maar tegelijkertijd tijdloos interieur. Voor het samenstellen van zo’n interieur is vooral het vinden van de optimale balans tussen de moderne schoonheid en duurzame elementen belangrijk. Houd rekening met de strakke lijnen en neutrale kleuren, en maak gebruik van warme houttinten en wanddecoraties om een interieur te creëren om nog een lange tijd van te houden.