Hart van Frankrijk
Image default
Vakantie

De beste musea om te bezoeken in Parijs + Tips

Parijs staat bekend om haar rijke culturele erfgoed en brede scala aan kunst en geschiedenis musea. Of je nu een dagtrip of een langer verblijf plant, dit zijn de beste musea om te verkennen tijdens jouw verblijf in de lichtstad, inclusief enkele tips om een succes te maken van jouw museumbezoek! 

Musée Louvre

Het Louvre is een van de meest iconische musea in Parijs en zou bovenaan elke bezoekerslijst moeten staan. Het ligt aan de Seine en bevat meer dan 35.000 werken die dateren uit de oudheid tot aan de 19e eeuw. Tot de hoogtepunten behoren historische Griekse beelden en meesterwerken als de Mona Lisa, de Venus van Milo en de Gevleugelde Overwinning van Samothraki. Omdat er zoveel te zien is, is het aan te raden om bij een bezoek aan dit museum ruim de tijd te nemen om in alle vleugels rond te dwalen.

Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay, gelegen aan de linkeroever, herbergt duizenden werken uit de impressionistische periode 1848-1914. De collectie omvat enkele van Monets meest beroemde werken zoals ‘De vijver met waterlelies’ en ‘Het Parlementshuis bij zonsondergang’, maar ook schilderijen van Degas, Renoir, Manet en Sisley. Als extra bonus – er zijn ook verschillende cafés in het museum waar je kunt genieten van koffie met een indrukwekkend uitzicht!

Centre Pompidou

Voor een meer hedendaagse ervaring zal Centre Pompidou je niet teleurstellen! Dit museum voor moderne kunst heeft vijf verdiepingen met tijdelijke tentoonstellingen met werk van kunstenaars als Warhol, Koons en Basquiat, om er maar een paar te noemen. Zorg ervoor dat je La Galerie des Enfants bezoekt – een educatieve ruimte voor kinderen met interactieve activiteiten in verband met kunstwerken uit de collectie.

Tips voor een geslaagd museumbezoek in Parijs

Het bezoeken van musea in Parijs kan een genot zijn als het goed wordt gedaan! Hier zijn enkele tips om jouw bezoek goed te laten verlopen:

  • Ga er vroeg heen: Veel populaire musea in Parijs vereisen vanwege hun populariteit een kaartje vooraf – dus zorg ervoor dat je indien mogelijk van tevoren kaartjes koopt. Op andere plaatsen kun je korting krijgen als je voor 10 uur ’s ochtends of op bepaalde tijden in de week een kaartje koopt – zoek dus van tevoren de openingstijden op!

  • Vermijd lange rijen: Sommige mensen staan graag in de rij, maar velen niet – dus probeer indien mogelijk een app of website van het museum te gebruiken, waarmee je online tickets kunt kopen en de rijen kunt overslaan bij bepaalde locaties. 

  • Onderzoek van tevoren: Doe wat onderzoek naar wat voor soort tentoonstellingen elk museum aanbiedt voordat je je bezoek maakt – dit zal ervoor zorgen dat je geen must-see attracties mist tijdens je verblijf!

Wil je jezelf goed voorbereiden op een stedentrip in de Lichtstad? Ga naar wegwijsnaarparijs.nl voor alles dat je moet weten alvorens je vertrek en een geslaagde reis!

https://www.wegwijsnaarparijs.nl/