Hart van Frankrijk
Image default
Woning en Tuin

De extra functies van een zitmaaier

Als u op zoek gaat naar een zitmaaier krijgt u van de verkoper, zoals De Kock Machines, snel de vraag: ‘Wat wilt u precies doen met uw zitmaaier?’. Uw antwoord zal uiteraard zijn: ‘Maaien’. Maar er komt over het algemeen meer bij maaien kijken dan u misschien op het eerste gezicht zult denken. Afhankelijk van deze to-do’s kunt u kiezen uit verschillende extra functies bij uw nieuwe zitmaaier.

De zitmaaier die mulcht of niet

Een maaier die mulcht versnippert het afgemaaide gras en strooit deze ook direct weer uit tussen de grassprieten van uw gazon. Hierdoor instaat een zogenaamde mulchlaag die uw gazon beschermt tegen uitdroging en zorgt voor een extra voedingsbron. Het is een handige functie om bij uw maaier te hebben omdat het niet alleen uw gras extra verzorgt, maar ook nog eens scheelt in het groenafval.

Een opvangbak

Als u geen behoefte heeft aan een mulchmaaier wilt u waarschijnlijk een zitmaaier met een opvangbak. Is het te maaien veld echter een klein weiland waar niet regelmatig op gewandeld wordt kunt u natuurlijk kiezen voor een gewone maaier zonder opvangbak. Het gemaaide gras blijft dan op het veld liggen en scheelt weer in de grasbergen in de berm.

Maaihoogte en platwalsen

Andere extra functies zijn bijvoorbeeld het handmatig kunnen instellen van de maaihoogte. Dit is handig als u niet altijd even regelmatig het gras maait en u soms meer gras dan anders moet afmaaien. Of als u vlak voor vakantie nog een keertje extra erover gaat zodat uw buren het gazon tijdens uw vertrek hoeven bij te houden. Ook kunt u bij een zitmaaier voor een speciale platwalsfunctie kiezen. Hier wordt het gras na het maaien mooi aangeduwd zodat u een echte voetbalveld-look maakt. Het is wel een luxe functie en zult u alleen in de hogere prijsklasse aantreffen.

Bekijk het uitgebreide assortiment

Bekijk gerust het assortiment aan nieuwe zitmaaiers en kies uw favoriet. Weet u niet welke zitmaaier u wilt aanschaffen? Maak dan gebruik van de expertise van deze specialisten. Zij voorzien u graag van advies op maat.