Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

De toepassingen van een led schijnwerper bij huis

Wanneer mensen aan een led schijnwerper moeten denken, dan denken ze vaak aan commerciele toepassingen op evenementen, bij bedrijven of bij andere instanties. Maar wist je dat de led schijnwerper (en eigenlijk alle led verlichting) ideaal is voor gebruik in en rondom het huis?

Dankzij de veelzijdigheid van led lampen kan je ze voor heel veel verschillende taken inzetten. Wij hebben er al vast een paar op een rijtje gezet om een idee te geven.

Gebruik een led schijnwerper als inbraakpreventie

 

Er zijn modellen aan led schijnwerpers die uitgerust zijn met een bewegingssensor. Deze worden vaak rondom het huis gebruikt ter inbraakpreventie. De led lampen zijn via de sensor af te stellen op verschillende standen. Zo kan je aangeven vanaf hoe laat (of hoe donker) de lamp actief mag zijn, en met welke grootte qua bewegingen hij aan moet springen. Dankzij de zuinige en felle straal gaat de lamp ook nog eens heel lang mee.

 

Een led schijnwerper om het huis accent te geven

 

Vooral grote huizen kunnen vaak wel een extra accentje geven. Het is dan juist mooi om de voorkant (of de zijkant) van het huis te verlichten. Dit zie je ook vaak met grote gebouwen. Het probleem tot voor kort was dat de lampen die hiervoor gebruikt werden heel veel stroom gebruikten, en ook nog eens redelijk snel kapot waren. Met normaal gebruik begeven dit soort halogeen lampen het al binnen een jaar. Een led straler of andere vorm van led verlichting biedt hier een oplossing. Dankzij het zuinige karakter verbruiken led lampen slechts een tiende van de stroom. Dat is dus een 90% besparing t.o.v. een halogeenlampen.

 

Led verlichting is weersbestendig en gaat lang mee

 

Als je led verlichting zoals een led schijnwerper buiten wilt gebruiken, dan hoef je je geen zorgen te maken dat ze snel kapot gaan. Led lampen zijn namelijk weersbestendig. Ze kunnen tegen regen, en werken prima onder iedere temperatuur. Zelfs de extreme temperaturen van -15 of +35 zijn geen probleem.

Led lampen gaan tot wel 50.000 branduren mee. Dat wil zeggen dat ze met gemiddeld gebruik makkelijk 10 jaar meegaan, en als je ze voor inbraak preventie gebruikt met sensor gaan ze tot wel 20 jaar mee.

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html

Gerelateerde artikelen

3 tips voor online je auto te verkopen

De kantonrechtspraak

Houtbeits volgens het Zweedse recept