Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een foutje is snel gemaakt

Kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben. En hoe langer het duurt om dat te ontdekken, hoe meer moeite het kost om dat foutje weer te herstellen. Het is dus van belang om geen fouten te maken. Maar hoe kun je dit het best voorkomen? Door extra controles uit te voeren of door simpelweg nauwkeuriger te werk? Wie controleert bijvoorbeeld de salarisadministrateur?

De salarisadministratie lijkt zo op het eerst gezicht misschien een makkelijke taak. Maar dat is het allerminst. Mede door de lastige wetgeving op het gebied van salarissen waar we in Nederland mee te maken maakt het niet eenvoudig. De wetgeving verandert constant en hier moet ook rekening mee worden gehouden. Het vergaren en toepassen van de kennis op het gebied van de salarisverwerking is niet voor iedereen weggelegd. Daarom wordt dit onderdeel ook vaak uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven of freelancers.

De fouten die hierbij veelal gemaakt worden zijn globaal op te delen in twee categorieën: 1. Het onbenut laten van de kansen in de wet- en regelgeving. En 2. Echte fouten. De fouten die gemaakt worden in de eerste categorie komen nauwelijks naar boven. Het is zonde als je van die mogelijkheden geen gebruik maakt, maar je kunt er natuurlijk niet voor gestraft worden. De fouten die worden gemaakt in de tweede categorie daarentegen, die kunnen wel vervelende gevolgen hebben. Je kunt er op wachten dat die fout vroeg of laat worden ontdekt door de belastingdienst. Dus moeten ze op tijd worden hersteld of beter nog; ze moeten helemaal niet worden gemaakt.

Het herstel van dat soort fouten vraagt een bepaald niveau van expertise, net als het niet maken van die fouten. Als je er zelf niet zo bedreven in bent is het echt beter om de loonberekening uit te besteden een gespecialiseerd bedrijf, zoals cbbs. Daarbij verzeker je jezelf van extra tijd en hoef je je geen zorgen te maken om mogelijke (slordigheids-)foutjes.

http://www.cbbs.nl