Hart van Frankrijk
Image default
Eten en drinken

Gevarieerd eten door te kiezen voor een maaltijdbox

Gevarieerd eten door te kiezen voor een maaltijdbox

Gezond eten is belangrijk, maar gevarieerd eten ook. Juist dat laatste is waar het bij veel mensen mis gaat en waardoor je dus vaak ziet dat mensen terugvallen in hun oude patroon. Niet voor niets vallen veel mensen daarom dus ook flink wat kilo’s af op het moment dat ze een schema volgen, maar is het daarna vaak een stuk minder. De mensen zijn dan weer op zichzelf aangewezen en weten niet goed wat ze dan moeten doen. Dit geldt voor ons avondeten eigenlijk vaak ook. Gezond koken is niet zo moeilijk, maar gevarieerd is vaak het probleem. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je twee keer per week hetzelfde eet. De motivatie wordt dan steeds minder en de kans dat je dan terugval in je oude patroon is vrij groot.

 

Tientallen maaltijden per week

Wanneer je een maaltijdbox vergelijken gaat, zul je al snel zien dat de meeste mensen kiezen voor een box voor 4 of 5 dagen. Dat betekent dus maandag t/m donderdag of maandag t/m vrijdag. Het voordeel is dat je de keuze hebt uit tientallen verschillende maaltijden, waar je er dus maar een stuk of 4/5 hoeft uit te kiezen. Daarbij komt ook dat de keuze iedere week voor het grootste deel anders is en je dus niet bang hoeft te zijn dat je een week hetzelfde moet eten. Wel kan het natuurlijk zijn dat je een keer dezelfde maaltijd voorbij ziet komen enkele weken later. Maar dat doen we thuis natuurlijk ook. Vooral naarmate het kouder wordt buiten, is het helemaal niet zo gek om bijvoorbeeld iedere twee weken een stamppot te eten.

 

Ook voor veganisten

Voor een echte veganist is het vaak een hele uitdaging om een geschikte maaltijd te vinden. Waar je natuurlijk ‘beperkt’ wordt in je keuze, is de maaltijdbox van Veganbox.nl een absolute uitkomst. Waar je hier ook nog het voordeel hebt dat je niet naar de reformwinkel hoeft en dus ook voldoende extra inspiratie krijgt voor verschillende recepten, is het vaak onder deze groep mensen extra populair. De normale producten kun je natuurlijk ook in de supermarkt halen, iets wat bij veganisten vaak een stuk lastiger wordt. Een supermarkt heeft wel een vegan assortiment, maar deze is vaak dusdanig beperkt, dat het weinig tot geen mogelijkheden biedt om heel uitgebreid te kunnen gaan koken.

 

Voldoende groente

Het eten van groente is belangrijk bij iedere maaltijd. Laat dit nu juist iets zijn waar zelfs de goedkoopste maaltijdbox voor zorgt. Iedere maaltijd bevat namelijk voldoende groente, die iedere keer weer anders is. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je iedere week broccoli of bloemkool krijgt, maar zal je ook verschillende heerlijke groentemixen krijgen geleverd. Het voordeel aan het variëren van groente, is dat je maaltijden er ineens een heel stuk anders door zullen gaan smaken. Probeer maar eens een maaltijd te maken met bijvoorbeeld roerbakgroente met ui of zonder uit. De smaak toevoeging die uien verzorgen, zijn dusdanig, dat het één niet met het ander te vergelijken is.