Laden...

Knoflook Miso Boter Aardappelpuree

Een paar lepels miso voegt een beetje extra umami en zoutheid toe aan deze pudding, een subtiele brug tussen de geroosterde knoflook en zuivel waar niemand de vinger op kan leggen. En ja: deze aardappelen zijn eigenlijk puree. Ik ga je er niet van weerhouden om een ​​rijstmachine of voedselmolen tevoorschijn te halen als superglad je ding is, maar persoonlijk hou ik van een beetje textuur – een paar stukjes intacte aardappel herinneren je eraan dat je eigenlijk, je weet wel, aardappelen aan het eten bent .

ingrediënten

  • 2 bollen knoflook
  • 1 eetl. extra vergine olijfolie
  • Koosjer zout
  • 1 kop (2 stokjes) ongezouten boter, kamertemperatuur
  • 2 eetlepels. witte of gele miso
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 4 pond middelgrote roseval aardappelen
  • 1½ kopjes slagroom

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 350°. Snijd ½ “van de bovenkant van elke knoflookkop om alleen de toppen van de teentjes binnenin bloot te leggen. Plaats op een vierkant stuk perkamentpapier of folie van 12”. Besprenkel met olie en breng op smaak met zout. Besprenkel 1 tl. water over.

Stap 2

Breng de randen van het perkamentpapier naar boven en over de knoflook en vouw het samen tot een pakket en sluit het af. Plaats op een kleine omrande bakplaat en bak tot ze zacht zijn, 60-75 minuten.

Stap 3

Laat de knoflook zitten tot hij voldoende is afgekoeld om te verwerken en knijp dan de kruidnagels uit in een middelgrote kom. Voeg boter toe en pureer tot een pasta met een houten lepel of een stijve rubberen spatel. Miso toevoegen en goed mengen. Kruid knoflook-misoboter met zout en peper; opzij zetten.

Stap 4

Aardappels schillen en in vieren snijden. Doe het in een grote pan en giet er water in tot het 1 cm onder staat; breng royaal op smaak met zout. Breng water aan de kook op middelhoog vuur, zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen, af en toe roeren, tot de aardappelen heel zacht zijn (een tester of schil mes gemakkelijk in het vlees moet glijden), ongeveer 20 minuten vanaf het moment dat het water begint te sudderen. Giet de aardappelen af ​​en laat ze 5 minuten staan ​​om uit te drogen; reserveer de pot.

Stap 5

Breng de room aan de kook in een gereserveerde pan op middelhoog vuur. Haal van het vuur en doe de aardappelen terug in de pan. Houd ongeveer 3 eetlepels apart. knoflook misoboter voor het serveren en voeg de resterende knoflook-misoboter toe aan de pot. Gebruik een aardappelstamper (of gebruik een aardappelpers of voedselmolen als je de voorkeur geeft aan een zijdezachte textuur), stamp aardappelen tot ze grotendeels glad zijn; proef en breng de aardappelpuree op smaak met zout.

Stap 6

Breng aardappelpuree over naar een grote ondiepe kom. Bestrooi met gereserveerde knoflook-misoboter en breng royaal op smaak met meer peper.

Vooruit doen: Aardappelpuree kan 2 dagen van tevoren worden gemaakt. Bedek en koel de aardappelen en de apart bewaarde knoflook-misoboter. Verwarm de aardappelen op middelhoog vuur, roer vaak en voeg indien nodig ¼ kopje melk of water toe om te verdunnen.

Tags:

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Frankrijk wordt vaak gezien als het hart van de wijnwereld. Van de klassieke Bordeaux en Bourgogne tot de frisse Loire en sprankelende Champagne, het land

Barons de Rothschild champagne staat wereldwijd bekend om zijn uitmuntende kwaliteit en verfijning. Dit champagnehuis, dat zijn oorsprong vindt in de legendarische Rothschild-familie, heeft zich

Bent u een wijnliefhebber en op zoek naar een goede wijnwinkel nabij Utrecht? Zoek niet verder! Q-Vignes biedt een uitgebreid assortiment aan wijnen van topkwaliteit.

Een evenement orgasken, groot of klein, kan een uitdagende klus zijn. Vind je het stressvol om te bedenken wat je gasten gaan eten en drinken?

Wanneer u zoekt naar de ultieme culinaire ervaring midden in het kloppend hart van de stad, dan is er één locatie die met kop en

Utrecht, met zijn rijke geschiedenis en schilderachtige landschappen, biedt enkele van de meest verfijnde eetervaringen in Nederland. En als het gaat om echt unieke en

De zomer staat weer voor de deur en wat is er nou lekkerder dan samen met vrienden of familie te genieten van een heerlijke BBQ?

Catering is een service die wordt aangeboden aan klanten om voedsel en dranken te leveren voor evenementen en bijeenkomsten. Het kan gaan om zowel kleine

In het tijdperk van de technologie vragen velen zich af of de dagen van de zakenlunch voorbij zijn. Als we online kunnen vergaderen, is het

Gevarieerd eten door te kiezen voor een maaltijdbox Gezond eten is belangrijk, maar gevarieerd eten ook. Juist dat laatste is waar het bij veel mensen

Kies de juiste dag om te barbecueën vermijd dagen waarop het te warm of te hard waait. Bij barbecueën kan het weer een grote invloed

Als u nog nooit een blender hebt gebruikt, kan het vooruitzicht om er een te bedienen ontmoedigend zijn. Zelfs als u wel eens een blender

Een feest is natuurlijk ontzettend leuk. Iedereen vind het leuk om naar een feestje toe te gaan en er leuk iets leuks van te maken.

Het bestellen van een lunch op kantoor van broodjes.nl is tegenwoordig ontzettend gemakkelijk. De kans dat jij dit doet, wanneer je op kantoor zit is

Echt goed vlees vindt u natuurlijk alleen bij de slager. Dit vlees is immers vaak van betere kwaliteit dat het vlees dat de supermarkt verkoopt.

Bij de heerlijke catering Halfweg bestel je de beste hapjes en drankjes en geniet je van het brede aanbod dat ze je te bieden hebben.