Hart van Frankrijk
Image default
Dienstverlening

Microsoft SQL en Voip – wat hebben ze gemeen?

Microsoft SQL Server is een relationeel databasesysteem dat kan helpen bij het opslaan, beheren en analyseren van grote hoeveelheden gegevens voor bedrijven. Hier zijn een paar manieren waarop Microsoft SQL kan bijdragen aan betere ICT bij bedrijven:

 1. Verbeterde gegevensopslag en -beheer: Microsoft SQL Server biedt uitgebreide mogelijkheden voor het opslaan en beheren van gegevens, waardoor bedrijven gemakkelijk grote hoeveelheden gegevens kunnen opslaan en beheren. Dit kan helpen bij het verbeteren van de gegevenskwaliteit en het verminderen van fouten en inconsistenties in de gegevens.

 2. Betere gegevensanalyse: Microsoft SQL Server biedt geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden, waardoor bedrijven beter inzicht kunnen krijgen in hun gegevens. Dit kan helpen bij het identificeren van trends en patronen, het nemen van betere zakelijke beslissingen en het verbeteren van de algehele bedrijfsprestaties.

 3. Betere integratie met andere systemen: Microsoft SQL Server kan naadloos worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten, zoals Excel, SharePoint en Power BI. Dit kan helpen bij het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het verbeteren van de samenwerking tussen verschillende afdelingen en teams.

 4. Betere beveiliging: Microsoft SQL Server biedt uitgebreide beveiligingsfuncties, waardoor bedrijven hun gegevens veilig kunnen opslaan en beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en andere beveiligingsrisico’s.

Al met al kan Microsoft SQL Server bedrijven helpen hun gegevens beter te beheren, analyseren en gebruiken, wat kan leiden tot betere zakelijke beslissingen en betere algehele prestaties.

Hoe kun je internet telefonie met VoIP gebruiken voor een betere dienstverlening naar je klanten?

Internet telefonie of VoIP (Voice over Internet Protocol) kan helpen bij het verbeteren van de dienstverlening aan klanten op verschillende manieren. Hier zijn een paar manieren waarop bedrijven VoIP kunnen gebruiken om de klantenservice te verbeteren:

 • Kostenbesparing: Met VoIP-technologie kunnen bedrijven geld besparen op telefoonkosten. VoIP-telefonie maakt gebruik van internetverbindingen in plaats van traditionele telefoonlijnen, waardoor de kosten voor internationale gesprekken en langeafstandsgesprekken aanzienlijk worden verlaagd. Dit kan helpen om de totale bedrijfskosten te verlagen en het budget te herverdelen naar andere belangrijke bedrijfsgebieden.

 • Flexibiliteit: Met VoIP-technologie kunnen bedrijven hun communicatiekanalen beter beheren. Medewerkers kunnen vanaf elke locatie met een internetverbinding verbinding maken met het VoIP-systeem, waardoor het gemakkelijker wordt om te communiceren en samen te werken, ongeacht hun locatie. Dit kan helpen bij het verbeteren van de responsiviteit naar klanten, omdat medewerkers gemakkelijk kunnen communiceren, zelfs als ze niet op kantoor zijn.

 • Verbeterde functies: VoIP-technologie biedt geavanceerde functies zoals automatische telefonische beantwoording, gespreksopname, voicemail naar e-mail en directe nummerkiezing, die kunnen helpen om de algehele klantervaring te verbeteren. Door deze functies te gebruiken, kunnen bedrijven hun klanten sneller en efficiënter helpen.

 • Integratie: VoIP-technologie kan worden geïntegreerd met andere bedrijfstoepassingen, zoals CRM-systemen. Dit kan helpen bij het centraliseren van de klantinformatie en het verbeteren van de communicatie tussen de klantenservice en andere afdelingen. Dit kan de klanttevredenheid verhogen door ervoor te zorgen dat medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de meest recente klantinformatie.

Al met al kan VoIP-technologie bedrijven helpen om de dienstverlening aan klanten te verbeteren door kosten te besparen, flexibiliteit te bieden, geavanceerde functies te bieden en integratie met andere bedrijfstoepassingen mogelijk te maken.

Welk advies kan een ict specialist geven aan MKB bedrijven?

Als ICT specialist kan NEWMINDS systems een aantal adviezen geven aan MKB bedrijven:

 • Investeer in een goede beveiligingsoplossing: Het is essentieel om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen. Zorg voor een goede beveiligingsoplossing die voldoet aan de laatste normen. Zorg ook voor veilige wachtwoorden en 2-factor-authenticatie.

 • Maak gebruik van cloudoplossingen: Cloud computing kan uw bedrijf helpen om flexibeler te zijn en om kosten te besparen. Maak gebruik van cloudoplossingen om uw gegevens en applicaties veilig op te slaan en te beheren.

 • Houd uw software up-to-date: Zorg ervoor dat u altijd de laatste versie van software gebruikt. Hierdoor worden bekende kwetsbaarheden in de software opgelost en kunt u uw bedrijf beschermen tegen aanvallen.

 • Zorg voor een goede back-up: Maak regelmatig back-ups van uw gegevens. Hierdoor kunt u uw bedrijf snel weer op de been krijgen in geval van een ramp zoals een brand of een ransomware-aanval.

 • Zorg voor een goede helpdesk: Zorg ervoor dat u altijd iemand heeft om te bellen als er problemen zijn met uw ICT-systemen. Een goede helpdesk kan u snel en effectief helpen om problemen op te lossen en uw bedrijf weer op de rails te krijgen.

 • Zorg voor opleidingen en trainingen: Zorg ervoor dat uw medewerkers goed getraind zijn om met de ICT-systemen te werken. Dit voorkomt problemen en zorgt ervoor dat uw bedrijf soepel kan blijven draaien.

 • Denk aan de toekomst: Zorg ervoor dat u bij het kiezen van uw ICT-systemen en oplossingen ook rekening houdt met de toekomst. Kies voor oplossingen die gemakkelijk kunnen worden opgeschaald als uw bedrijf groeit en die compatibel zijn met de nieuwste technologieën.

Voor meer ICT advies of implementatie kunt u het beste contact opnemen voor een afspraak via 074 – 20 20 112

https://www.newmindssystems.nl/