Hart van Frankrijk
Image default
Dienstverlening

Tegels laten leggen: alles wat je moet weten

Wil je graag je huis een nieuwe look geven met tegels? Tegels leggen is niet moeilijk, maar er zijn wel enkele dingen waar je op moet letten. Bijvoorbeeld: wat voor soort tegels wil je? En welke vloerbedekking gaat het beste samen met de tegels? In dit artikel vertellen we alles over tegels en laten we zien wat de mogelijkheden zijn. Ook vind je hier een handig overzicht van alle informatie over tegels laten leggen.

Waarom tegels leggen?

Als je een nieuwe vloer in je huis wilt, dan denk je misschien meteen aan tegels. Tegels zijn namelijk een populaire vloerbedekking in Nederlandse huizen. Je kunt tegels laten leggen in allerlei soorten en maten, dus er is altijd wel een soort tegel die bij jouw huis en smaak past. Ook zijn tegels relatief makkelijk te onderhouden en stoot- en slijtvast. Kortom: tegels zijn een praktische vloerbedekking voor iedereen.

Welke tegelsoorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten tegels, zoals keramische tegels, natuursteen tegels en porseleinen tegels. Welke soort het beste bij jouw huis past, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de stijl van je huis, maar ook de functie van de ruimte waarin je de tegels wilt leggen. Wil je bijvoorbeeld in de badkamer tegels leggen? Dan is het verstandig om tegels te kiezen die vochtbestendig zijn.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn gemaakt van aardewerk dat in een oven is gebakken. Keramische tegels zijn sterk en slijtvast, waardoor ze ideaal zijn voor vloeren in huis. Ook zijn deze tegels makkelijk schoon te maken, wat ze ook weer geschikt maakt voor ruimtes waar veel vuil en vocht komt, zoals de badkamer of keuken.

Porseleinen tegels

Porseleinen tegels zijn gemaakt van een bijzondere soort aardewerk, namelijk porselein. Porselein is heel dun en daardoor geschikt voor dunne tegelvloeren. Deze tegels zijn ook makkelijk schoon te maken en slijtvast, waardoor ze weer ideaal zijn voor ruimtes met veel vuil of vocht.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn gemaakt van echte steen, zoals marmer of graniet. Natuursteen geeft je vloer een luxe en natuurlijke uitstraling. Deze tegels zijn minder onderhoudsvriendelijk dan de andere twee soorten tegels, maar wel mooier om naar te kijken.