Ik ben als beginnende klusser weer een stuk wijzer geworden afgelopen weekend. Ik werd door m’n vader naar de doe-het-zelfwinkel gestuurd om bouten en moeren te halen. Nu ben ik geen professional en zou ik geen Eigen Huis en Tuin kunnen presenteren, maar ik vond mezelf nog wel capabel genoeg om een paar bouten en moeren te gaan halen. Het avontuur in de doe-het-zelfwinkel begon niet al te best, want ik liep al meteen helemaal verkeerd. Ik had de tuinmeubels, de plinten en de barbecues gevonden (die ze aan de straatstenen niet kwijtraken met deze kou waarschijnlijk), maar de moeren en bouten kon ik niet vinden. Na de hele winkel rond gelopen te hebben, vond ik toch eindelijk de afdeling met bevestigingsmaterialen. Niet lang daarna zag ik ook de moeren en bouten liggen, maar de situatie werd er niet beter op. Voor mij lagen tientallen verschillende moeren en bouten en ik had geen idee waarom de ene duurder was dan de andere en of dat ook betekende dat diegene ook beter waren. Daarnaast hadden al die kleine dingetjes verschillende namen. Ik zag lasmoeren, inslagmoeren en borgmoeren liggen. Ik ben blij dat een doe-het-zelfwinkel niet inhoudt dat je alles zelf moet doen en dat er geen personeel rondloopt, want zonder hulp van Benjamin was ik waarschijnlijk met de verkeerde moeren en bouten bij m’n schoonvader aangekomen en die had me vierkant uitgelachen waarschijnlijk. Benjamin vertelde me over de verschillende toepassingen van alle moeren en bouten en het is dat ik geen notitieblok meegenomen had, anders had ik het opgeschreven, want als ik nu een overhoring zou krijgen zou ik ongetwijfeld alles door elkaar halen. Dit maakt allemaal niet uit, want mijn weekend was gered toen ik bij m’n schoonvader aankwam met de goede moeren en bouten. Hij had dit niet verwacht, dat Benjamin hier de reden voor was, heb ik voor het gemak maar niet verteld.