Hart van Frankrijk
Image default
Hobby en vrije tijd

Verschillende soorten ezels voor bij het schilderen

Een schildersezel is meestal een stevig houten standaard, met doorgaans drie of vier poten. Op dit standaard positioneert de kunstenaar zijn doen, waardoor deze zich op een stabiele en passende werkhoogte bevindt. Professionele kunstenaars maken veel gebruik van dergelijke ezels omdat zij op die manier makkelijk de kleuren met penseel kunnen aanbrengen. Er zijn verschillende soorten schildersezels, welke we graag met je delen.

De atelierezel

Deze professionele en hoogwaardige schildersezel, doorgaans van beukenhout, laat je kunstwerk perfect tot zijn recht komen. De atelierezel zorgt ervoor dat je comfortabel kunt schilderen en dankzij zijn stevige bouwwijze is hij geschikt voor grote en zware doeken. Daarnaast bieden dergelijke ezels ruimte om verschillend materiaal neer te zetten, denk aan penseel, palet, doekjes en overig schildersgereedschap.

De academie ezel

Deze ezels hebben een driepoot standaard en danken hun naam aan de inzet op kunstscholen. Daar is het namelijk noodzakelijk dat de ezels eenvoudig worden opgebouwd en afgebroken. Academie ezels kun je dus gemakkelijk opbergen, waardoor ze perfect geschikt zijn voor gebruik in huis. Dankzij haar stabiele bouwwijze kan de academie ezel ook moeiteloos grotere doeken vasthouden. Doorgaans bevindt zich er ook een plank waar je schildersmateriaal kunt neerzetten.

De tafelezel

Voor een tafelezel kun je altijd een plekje vinden, of het nu in de woonkamer of in de keuken is. Je kunt namelijk met gemak op een stoeltje of krukje gaan zitten aan tafel. Want in tegenstelling tot haar verwanten heeft de tafelezel geen pootjes, ze wordt direct op tafel geplaatst. De tafelezel is klein van formaat en heeft daardoor minimale ruimte nodig om op te bergen. Super handig!

https://www.schildersezel-enzo.com/