Hart van Frankrijk
Image default
Aanbiedingen

Wat is vloerverwarming frezen precies?

Vloerverwarming frezen is een methode die gebruikt wordt bij het installeren van vloerverwarming. In (oudere) huizen waar de vloer al gelegd is, is vloerverwarming frezen een goede optie om een ingrijpende verbouwing te voorkomen. U wilt natuurlijk niet de gehele vloer eruit hoeven halen. Frezen is het wegslijpen van de ondervloer in een speciaal patroon waar de buizen voor de vloerverwarming in passen. Vloerverwarming frezen voorkomt dat er een nieuwe laag gecreëerd moet worden waardoor uw vloer een stuk omhoog verplaatst zou worden. Frezen is dan ook een populaire methode.

Radiatoren of vloerverwarming?

De meeste mensen zullen zijn opgegroeid met verwarming in de vorm van radiatoren. Om het huis optimaal opgewarmd te krijgen, hangen er altijd meerdere radiatoren verspreid door het huis. We zijn er zo aan gewend dat we ze meestal niet eens meer zien. Toch zijn ze best lastig bij het plaatsen van meubelen en het inrichten van het huis. Ze staan namelijk een beetje in de weg. Vloerverwarming daarentegen is geheel onzichtbaar onder de vloer weggestopt. Dit is veel praktischer en scheelt weer bij het plaatsen van uw meubelen. Ook op kantoor is het soms lastig om radiatoren te plaatsen. Verwarming in de vloer is dan ook een goede oplossing.

Uitgelichte voordelen

123Vloerverwarming heeft voor u nog een aantal voordelen van vloerverwarming uitgelicht. Het is namelijk een kostenbesparende manier van verwarming. Door de evenredige en snelle afgifte van warme hoeft u niet te stoken om een fijne temperatuur te krijgen. Daar waar radiatoren hard moeten werken om een hele ruimte te verwarmen, ze zijn vaak onder de ramen geplaatst, loopt de verwarming in de vloer door de gehele ruimte heen. Een tweede voordeel is dat u in huis nooit meer op een koude vloer hoeft te lopen. Dat maakt het wakker worden in de ochtend een stuk aangenamer. Niemand komt namelijk graag uit zijn warme bed om vervolgens op een ijskoude vloer te stappen.

Gerelateerde artikelen

Zout anders gebruiken

Kies voor natuurgetrouw kunstgras van deze specialisten

Bestel hier uw Media-fles voor geneesmiddelen