Hart van Frankrijk
Image default
Auto's en Motoren

Caferacer op vakantie

Als motorrijder ben je natuurlijk verliefd op je motor, het liefste zou je het hele jaar door het land doorkruisen op je motor. Helaas biedt het klimaat niet de gelegenheid om dit goed en veilig te kunnen doen. Vandaar dat er termen zijn als het motorseizoen. Waar mensen zeggen dat de lente in de lucht hangt en zeggen dat de bloemetjes en de bijtjes weer tevoorschijn komen, horen motorrijders al het geluid van hun uitlaat die na lange tijd weer eens volop z’n werk moet doen. Het is daarom begrijpelijk dat je het liefst het motorseizoen nog 2/3 maanden wil doortrekken. Kan dat?

Motorvakantie

Als je er nog geen genoeg van hebt, kun je er ook voor kiezen om op motorvakantie te gaan. Dit kan natuurlijk georganiseerd met een groep van je medemotorliefhebbers, maar dit kun je ook in een andere setting. Zelfs als je bijvoorbeeld met je familie op vakantie gaat en met de auto moet. Er zijn mogelijkheden zat. Zo kun je ervoor kiezen om een aanhanger te huren voor je motor en zou je hierop Royal Enfield 350 kunnen vervoeren, zonder je ergens druk om te hoeven maken. Caferacers kun je namelijk ook gewoon mee op vakantie nemen. Dit is kort een introductie van de mogelijkheden van het meenemen van je motor op vakantie.

Voor en tegen groepsvakantie

Op het moment dat je op vakantie gaat met een aantal andere motorrijders, zitten hier vele voordelen aan. Zijn er ook nadelen? En zoja, welke dan? Kort gezegd: elke motorrijder zal zeggen dat er alleen maar voordelen aan zitten. Zo hoef je namelijk geen rekening te houden met de speciale en afwijkende wensen van anderen die met je meegaan, bijvoorbeeld vrouw en kinderen. Je bent nu met alleen motorrijders die hetzelfde willen als jij. Dat is natuurlijk volop genieten van je motor. Het grote voordele van motorvakanties met motorrijders is dat iedereen al een beeld heeft van hoe de vakantie eruit moet zien. Vaak komt iedereen ook met z’n eigen ideeën voor routes die erg geschikt zijn voor motorrijders en veel te bieden hebben qua uitzicht en natuur.

Andere voordelen

Een ander voordeel is dat je alles kunt afstemmen, van het tanken tot het slapen aan toe. Dit maakt het erg fijn, omdat het voor jou precies uitkomt zoals het moet en je wilt. Een ander voordeel van een groepsvakantie is het feit dat iedereen goed voorbereid is. Zo zal iedereen in ieder geval de basisdingen bij zich hebben als het gaat om reserveonderdelen en benodigdheden voor klein onderhoud en spoedreparatie. Zelfs als er dan iets kapot gaat aan je custom BMW  R nine T, heb je grote kans dat er iemand aanwezig is die precies datgene heeft wat je nodig hebt. Het enige nadeel in dit model is alleen dat je met veel mensen bent en hierop moet anticiperen in de bestemmingen en het verkeer. Je kunt er echter ook gewoon voor kiezen om met een beperkt aantal mensen te gaan, waardoor het gezellig, overzichtelijk en veilig blijft.