Hart van Frankrijk
Image default
Auto's en Motoren

De autotrends van 2020 volgens de autodealer in Etten-Leur

De automarkt is constant in ontwikkeling. Gezinsauto’s worden ruimer, alle auto’s moeten nog zuiniger en elektrisch rijden staat natuurlijk hoog op de agenda. In dit artikel volgen de belangrijkste trends voor autoliefhebbers om in de gaten te houden in 2020. Deze trends worden je aangeboden door autodealer MV Motive in Etten-Leur.

Veel import van zuinige occasions vanuit Duitsland

Dit is niet echt een nieuwe trend maar wel een die zich in 2020 doorzet. Veel van de occasions die in Nederland rondrijden worden vanuit Duitsland geïmporteerd. De best verkochte Duitse occasions is al jarenlang de Volkswagen Golf, op de voet gevolgd door zijn kleine broertje, de Polo en de Audi A3. De reden hiervoor? Duitsland is een productieland waar Nederland nauwelijks auto’s produceert. Met de snelle waardedaling van nieuwe auto’s is het in veel gevallen voordeliger om jonge, zuinige occasions vanuit Duitsland te importeren dan om een nieuwe auto te kopen bij een Nederlandse dealer.

Nog meer en betere toeters en bellen

Zaken als cruise control worden al jaren toegepast in auto’s en ook parkeersensoren bestaan al langer. Maar deze extra’s worden steeds geavanceerder en uitgebreider. Adaptive cruise control, rijstrookassistentie, dodehoekbewaking en verkeersbordherkenning zijn voorbeelden die je bij nieuwe en jonge tweedehands auto’s steeds vaker tegenkomt.

Elektrisch rijden verschuift naar de particuliere markt

Elektrische auto’s zoals de Tesla Model 3 veroveren de Nederlandse markt stormenderhand. Met een salesboost van 0 naar 20.000 exemplaren op de Nederlandse wegen mogen we spreken van een enorm succes. En dat geldt niet alleen voor Tesla, ook andere modellen zoals de Hyundai Kona zien we steeds vaker rijden. Op dit moment worden de meeste elektrische auto’s echter nog zakelijk geleased. In 2020 zien we de introductie van meer kleinere, betaalbare modellen voor de particuliere markt. Denk aan de nieuwe Renault ZOE , de Peugeot 208-e en de Volkswagen ID.3.

Groot en zwaar maakt plaats voor klein en zuinig

De afgelopen jaren zijn SUV’s erg populair geweest. Vanwege de ruimte zijn ze perfect als gezinsauto en de hoge zit geeft de bestuurder goed overzicht op de weg. In het nieuwe jaar zijn het juist de kleine, zuinige auto’s die de boventoon gaan voeren. Nederland is een klein, dichtbevolkt land en de meeste steden zijn helemaal niet berekend op grote voertuigen. Kleine auto’s als de Volkwagen Up! Of de Suzuki Ignis zijn klein en zuinig en daarmee ideaal voor het stadsverkeer. Ontwerpers houden bij het design van kleine auto’s rekening met de ruimte. Door bijvoorbeeld de deurstijlen zoveel mogelijk boven de wielen te plaatsen en de auto aan de voor- en achterkant zo min mogelijk uit te laten steken, blijft er zoveel mogelijk ruimte in de cabine en de kofferbak over. Zo kan ook een kleine auto prima als zuinige gezinsauto dienen.

Meer weten? Vraag het aan de expert

Wist je dat autodealer MV Motive vanuit Etten-leur ook als automakelaar werkt? Dat betekent dat een expert met meer dan 20 jaar ervaring voor jou op zoek gaat naar de zuinige occasion die het beste past bij je eisen en wensen. Je bent bij deze autodealer dus niet gebonden aan de regio Etten-Leur maar hoeft ook niet het hele land door te rijden om occasions te gaan bekijken. Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd naar de andere ontwikkelingen in de autobranche? Laat het weten of ga even langs bij de automakelaar. Op afspraak kun je zelfs buiten kantooruren terecht.