Hart van Frankrijk
Image default
Vakantie

De beste redenen om van Frankrijk te houden

De lijst van dingen waar Frankrijk bekend om staat is lang. De website Ambafrance.nl is jouw ambassadeur in Frankrijk. Van wijn tot kaas en mode, het land heeft iedereen iets te bieden. Maar wat zijn enkele van de meest populaire en iconische Franse exportproducten? Hier volgt een overzicht van de bekendste Franse tradities en producten.

De Franse wijnen en champagnes

Er is iets met Franse wijnen en champagnes dat ze onweerstaanbaar maakt. Misschien is het het feit dat ze worden geproduceerd in de meest pittoreske regio’s van de wereld. Of misschien is het omdat ze altijd net iets beter lijken te smaken dan andere wijnen. Wat de reden ook is, Franse wijnen en champagnes worden genoten door wijnliefhebbers over de hele wereld. En daar is een goede reden voor: ze zijn gewoonweg heerlijk. Van frisse witte tot rijke rode wijnen, er is een Franse wijn voor elke smaak. En als het om champagne gaat, is er geen betere wijn voor het vieren van speciale gelegenheden. Dus als u de volgende keer op zoek bent naar een speciale fles wijn, kies dan zeker een Franse – u zult niet teleurgesteld zijn.

Frankrijk staat ook bekend om zijn mode-industrie

Frankrijk is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en het is geen verrassing dat dit wordt weerspiegeld in de mode-industrie. Eeuwenlang hebben Franse ontwerpers het voortouw genomen en trends gezet die door fashionista’s over de hele wereld zijn overgenomen. Van het iconische zwarte jurkje van Coco Chanel tot de luxueuze haute couture van Christian Dior, Franse mode staat synoniem voor elegantie en verfijning. Vandaag de dag blijft Frankrijk een van de belangrijkste centra van de modewereld, met grote ontwerpers als Zadig & Voltaire, Louis Vuitton en Saint Laurent die allemaal hun hoofdkantoor in het land hebben. Of u nu op zoek bent naar de laatste trends of naar klassieke stijlen, het lijdt geen twijfel dat Frankrijk een geweldige plek is om mode te kopen.

De thuisbasis van populairste toeristische bestemmingen

Het is geen geheim dat Frankrijk een populaire toeristische bestemming is. Wie houdt er immers niet van het land van de wijn en de kaas? Maar wat veel mensen niet weten is dat Frankrijk eigenlijk de thuisbasis is van enkele van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Van de Eiffeltoren tot het Louvre, er zijn talloze redenen om Frankrijk te bezoeken. Tevens kun je via caravanweb.nl een caravan kopen die je kunt plaatsen in het Bois de Bolougne in Parijs. En met zoveel te zien en te doen is het geen wonder dat Frankrijk elk jaar meer dan 90 miljoen toeristen verwelkomt. 

Het Franse brood en gebak niet vergeten

Het is geen geheim dat de Fransen iets van brood weten. Niet voor niets staat “Frans brood” synoniem voor brood van goede kwaliteit. Hetzelfde geldt voor gebak. Een vers gebakken stokbrood of croissant is moeilijk te weerstaan, en zelfs het meest eenvoudige gebak kan in de handen van een bekwame Franse bakker tot kunst verheven worden. Natuurlijk zijn het niet alleen het brood en het gebak die van Frankrijk een paradijs voor fijnproevers maken. Er is ook de kaas, de wijn, de chocolade… de lijst gaat maar door. Kortom, er is voor elk wat wils in Frankrijk, ook voor degenen die niets liever willen dan een vers gebakken zoete of hartige lekkernij.

 

Dit zijn slechts enkele van de vele dingen die de populariteit van Frankrijk vergroten.