Hart van Frankrijk
Image default
Aanbiedingen

Een vakantie in de bergen: de perfecte bestemming

Een vakantie in de bergen: de perfecte bestemming 

Hoewel Nederland veel te bieden heeft, is Nederland helaas niet gezegend met een aantal bergtoppen. Maar daarom is het juist iets wat op vakantie in de bergen extra speciaal maakt. Mooie uitzichten en verschil in hoogtes zorgt voor dat ultieme vakantiegevoel. Maar waarom is een vakantie in de bergen een perfect vakantie idee?

 

Totaal andere omgeving

Zoals eerder aangegeven zijn de bergen speciaal omdat er geen bergen in Nederland zijn. Wanneer je dan wel in een omgeving bent waar bergen zijn, zorgt het ervoor dat de vakantiebestemming echt als een plek ver van huis voelt. Door in een compleet andere context te zijn, is het makkelijker om los te komen van de dagelijkse sleur. Mentaal kun je hierdoor ook beter tot rust komen. Ook zorgt een nieuwe omgeving voor inspiratie. Jouw brein wordt getriggerd omdat het andere dingen registreert dan normaal. Hierdoor houd je je ook minder bezig met zorgen of andere negatieve gedachten die je soms kunnen beheersen.

 

Veel buiten zijn

De bergen lenen zich voor veel buitenactiviteiten. Zo kun je uitstekend wandelen maar ook bergbeklimmen, raften, abseilen, canyoning zijn een aantal voorbeelden van activiteiten die je kunt doen wanneer je in een bergachtig gebied bevindt. Wanneer je veel buiten bent, zal dit ook effect hebben op jouw lichaam en geest. Door veel te ondernemen en te bewegen verbeter je je conditie. Ook ontwikkel je spieren wanneer je intensieve sporten beoefent tijdens de vakantie. Het stijgen en dalen tijdens het wandelen alleen al zorgt voor het krijgen van betere en sterkere spieren. Daarnaast zorgt het opdoen van vitamine D wanneer je buiten bent voor een gezonder lichaam. Dit heeft ook effect op je mentale toestand. Genoeg vitamine D zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. 

 

Mooie uitzichten en veel rust

Wanneer je in de bergen wandelt, overnacht en tot rust komt, kun je genieten van prachtige uitzichten en vergezichten. Wanneer je naar een bergtop wandelt, word je uiteindelijk beloond met een prachtig uitzicht. Ook is er meer rust in de bergen. Er is minder verkeer omdat veel plekken minder makkelijk te bereiken zijn. Daarnaast bevinden er ook minder winkels en horeca in natuurgebieden in de bergen. En wanneer je dan wel uitkomt bij een bergrestaurant is dit vaak de enige binnen een bepaalde straal. Door de afwezigheid van alle drukte die je in steden hebt, kom je helemaal tot rust. 

Wanneer je graag tot rust wil komen in de bergen en/of veel activiteiten wil ondernemen, is een huisje in bijvoorbeeld Zwitserland of Oostenrijk een perfect uitgangspunt om vanaf deze plek te genieten van de Alpen. Een prachtig vakantiehuisje huren in Oostenrijk zal gegarandeerd zorgen voor een fantastische vakantie in de bergen. 

 

https://www.villaforyou.com/nl/