Hart van Frankrijk
Image default
Vakantie

De toekomst van vakantiehuizen in Frankrijk?

Elektrische auto voorziet cabin van stroom 

De Scandinavische lifestyle staat bekend als bewust leven, waarbij het buitenleven en de natuur centraal staan. Ook creativiteit, minimalisme en focus zijn kenmerken van de Scandinavische way of life. Duurzaamheid is hierdoor vanzelfsprekend. Als het gaat om elektrische auto’s, hoort Noorwegen bij de meest vooruitstrevende landen ter wereld. De natuur speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven, innovatieve toepassingen ontstaan hierdoor organisch. 

In Frankrijk is de natuur ook een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven en ook de toerisme industrie in Frankrijk draait op de natuurlijke schoonheid van Frankrijk. Stel je nou eens voor hoe de toekomst van vakantie eruit kan zien als je met je elektrische auto je vakantiehuisje kunt voorzien van elektriciteit…In Scandinavië hebben ze dit gerealiseerd.

Een Fins creatief bureau bedacht een unieke cabin/hut. De cabin is geplaats in Zweden en kan op bijzondere locaties in de natuur worden geplaatst. Zoals bijvoorbeeld in the middle of nowhere. Hierdoor kun je in de cabin ontsnappen aan de dagelijkse ratrace en één worden met de natuur.

Hyundai IONIQ 5 levert de energie

De cabin midden in de natuur is van alle gemakken voorzien en stijlvoll ingericht. In de cbin vind je alle moderne apparatuur om te kunnen genieten van een comfortabel verblijf. Het uitzicht is prachtig, een groot raam geeft een optimale beleving van de natuur en de omgeving om je heen.

Door de unieke ligging van de Scandinavische cabin midden in de natuur, is er alleen geen elektriciteit. Hoe kan een elektrische auto hierin hulp bieden en de cabin voorzien van elektriciteit? Hyundai heeft voor een unieke prestatie gezorgd door met de Hyundai IONIQ 5 middels Vehicle to Load de cabin te voorzien van stroom. 

De Hyunadai IONIQ 5 rijdt niet alleen op stroom, maar deze elektrische auto kan ook fungeren als een soort rijdende batterij. Normaal gesproken zou je naar een vakantiehuis met laadpaal rijden en de batterij van jouw elektrische auto opladen. Met de Hyundai IONIQ 5 gebruik je nu de actieradius van de auto, om stroom te leveren aan de cabin waar je tijdens je vakantie verblijft.

Mogelijkheden van de toekomst

Dat klinkt als een uitvinding in de verre toekomst, maar het is al werkelijkheid geworden. In de video onderaan dit artikel is te zien hoe de Hyundai IONIQ 5 de cabin voorziet van elektriciteit. Wij vinden dit echt een prachtig initiatief en hopen dat dit verder door ontwikkelt. Wie weet gaan we dan in de toekomst allemaal wel op vakantie naar Frankrijk en voorzien we ons vakantiehuis van stroom vanuit onze elektrische auto. Dat zou zorgen voor meer duurzame vakanties en minder CO2-uitstoot. 

Het nadenken over hoe men in de toekomst op vakantie gaat in Frankrijk is een leuke en goede vraag waaraan we op Hartvanfrankrijk.nl graag aandacht besteden. Hoe zie jij de toekomstmogelijkheden van vakantie met je (elektrische) auto?

https://elektrischeautovakanties.nl/blog-vakantie-met-elektrische-auto/scandinavische-cabin-voorzien-van-stroom-dankzij-vehicle-to-load-v2l/

Gerelateerde artikelen

Wilt u een keer iets anders dan de gebruikelijke strandvakantie op Mallorca?

Tips voor je vakantie in het hart van Frankrijk

Boek een motorreis naar Oostenrijk