Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een arbodienst, wat is het precies?

Veel mensen weten niet wat er precies in de Arbowet staat. Voor werknemers is dit echter in de meeste gevallen minder erg dan dit voor werkgevers is. Dit komt door het feit dat als een werknemer veel verzuim heeft opgebouwd, dit de werkgever veel geld kan kosten. De kosten bestaand dan echter niet alleen uit het doorbetalen van het salaris van de werknemer (terwijl er geen werk voor wordt uitgevoerd).

Een Arbodienst is zowel een adviseur als een partner op het gebied van werk en gezondheid. Arbodiensten zijn in elke provincie (en meestal ook in alle grote steden) van Nederland gevestigd. Zodoende is er altijd een bedrijf bij u in de buurt die gespecialiseerd is op het gebied van de Arbowet (arbodiensten). Bij een arbodienst weet u dat u altijd hulp krijgt van professionele en vakkundige specialisten, aangezien een arbodienst ten allen tijden in het bezit moet zijn van het certificaat ’arbodiensten’. Dit certificaat wordt pas verstrekt aan een bedrijf als het desbetreffende bedrijf voldoet aan diverse eisen / voorwaarden die opgesteld zijn door de keuringscommissie. Deze eisen zijn vastgelegd in drie verschillende officiële documenten, namelijk de Arbowet, het Arbobesluit en de Arboregeling, Overigens is dit certificaat zowel een garantie als bewijs van de deskundigheid van het desbetreffende bedrijf en wordt alleen uitgereikt door de certificerende instellingen, die door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid erkend zijn. Naast het certificaat waar iedere arbodienst over moet beschikken, is er ook de mogelijkheid voor arbodiensten om daarnaast ook ISO-gecertificeerd te zijn.

Denkt u aan een arbo dienst ? Dan is het wel handig om te weten welke voordelen het voor u heeft om een arbodienst in te schakelen. Voor u als bedrijf wordt niet alleen de continuïteit van het werk gewaarborgd, maar uiteindelijk is het ook geld besparend. Aangezien een werknemer die al geruime tijd afwezig is en zodoende uiteindelijk de WIA bereikt, een bedrijf gemiddeld zo’n 120.000 euro kost.

https://loopbaannederland.nl