Online muziek luisteren kan op verschillende manieren. Met bepaalde Met bepaalde muziekdiensten luister je voor €10 per maand onbeperkt naar muziek. Ook heb je een Sonos speaker, Bluetooth-speaker en Google Chromecast audio waarmee je muziek kunt afspelen. Een van de meest eenvoudige opties op naar muziek te luisteren is natuurlijk radio luisteren op pc.

 

Wat is online muziek luisteren?

Wanneer je besluit muziek te streamen via internet heb je het voordeel dat je de nummers niet hoeft te downloaden. Je hoeft de muziek dus niet te bezitten. Je kunt voor ongeveer €10 per maand onbeperkt naar muziek luisteren. Dit kun je doen op verschillende plekken en apparaten. Zo kun je het doen terwijl je met je laptop in de trein zit of met je mobiel in de woonkamer. Er zijn een aantal streamingsdiensten. Voorbeelden hiervan zijn Deezer, Spotify, Apple Music en Soundcloud. Bij deze diensten heb je de mogelijkheid om een gratis abonnement te nemen, maar het nadeel daarvan is het grote aantal reclames tussen de nummers door. Het is geen gekke gedachte wanneer je denkt aan live radio luisteren. Dit gaat ook gemakkelijk via verschillende apparaten. Daar komt als voordeel nog bij dat je muziek zult horen waar je in eerste instantie niet naar op zoek was. Het luisteren naar de radio is een slimme zet. Het boost je energielevel. Het luisteren naar de radio leidt ook nog eens tot emotionele gevoelens van enthousiasme en vermaak bij de luisteraar.

 

Streaming en providers

De populairste streaming muziekdienst is Spotify. De populaire status komt onder andere door het gratis aanbod. Je krijgt toegang tot de volledige muziekcatalogus, zonder dat je hoeft te betalen. Met dit gratis abonnement krijg je tussen de nummers door wel advertenties te zien en te horen. Daarnaast is de afspeelkwaliteit lager. Wat ook beperkend is, is het feit dat je afspeellijsten en albums alleen in de shuffle modus kunt beluisteren. Voor €10 per maand heb je een abonnement, hiermee heb je meer mogelijkheden. Zo kun je met een abonnement muziek luisteren in een hoge kwaliteit van 320 kpbs. Dit is dan zonder advertenties en de muziek kan offline worden opgeslagen. Wat ook mogelijk is, is het streamen van muziek bij providers. Bij een aantal mobiele providers kun je namelijk een abonnement nemen op een streaming muziekdienst. De prijs die wordt betaald is meestal hetzelfde als wanneer je het abonnement zelf los zou afnemen. Het voordeel is dat je bijvoorbeeld de eerste aantal maanden gratis krijgt.

http://economy.nl