Hart van Frankrijk
Image default
Aanbiedingen

Astrologie en conflicten: wat je horoscoop je kan leren

Conflict is het centrale thema voor wie gelukkig wil worden. Je zult verbaasd zijn over deze uitspraak, maar waar is hij wel. Wie gelukkig wil worden moet leren zich steeds weer te bevrijden van wat hem/haar hindert om zichzelf te zijn. Om het in de termen van het sprookje te zeggen: De draak [ dat wil zeggen de “verslindende moeder”] moet door de held [ dat wil zeggen het tot individu geworden ego ] worden gedood. Dan komt namelijk de prinses [ dat wil zeggen de vrouwelijk kant van de psyche, de “echte partner” ] vrij. Het is steeds weer de opgave van ieder mens om zich bij een nieuwe periode van groei te bevrijden uit de dodelijke omarming van het moederarchetype [= de beelden die men van de moeder heeft.] Het wordt ook wel zo gezegd: Om zich in het leven te kunnen storten moet het ik zijn/haar ziel redden. Dit gebeurt steeds weer. Het leven bestaat uit een serie wedergeboorten.

Conflict is het centrale thema voor wie gelukkig wil worden. Je zult verbaasd zijn over deze uitspraak, maar waar is hij wel. Wie gelukkig wil worden moet leren zich steeds weer te bevrijden van wat hem/haar hindert om zichzelf te zijn. Om het in de termen van het sprookje te zeggen: De draak [ dat wil zeggen de “verslindende moeder”] moet door de held [ dat wil zeggen het tot individu geworden ego ] worden gedood. Dan komt namelijk de prinses [ dat wil zeggen de vrouwelijk kant van de psyche, de “echte partner” ] vrij. Het is steeds weer de opgave van ieder mens om zich bij een nieuwe periode van groei te bevrijden uit de dodelijke omarming van het moederarchetype [= de beelden die men van de moeder heeft.] Het wordt ook wel zo gezegd: Om zich in het leven te kunnen storten moet het ik zijn/haar ziel redden. Dit gebeurt steeds weer. Het leven bestaat uit een serie wedergeboorten. Drie soorten Angst en pijn bestaan overal op aarde, ook dieren kennen angst en pijn. De angst en de pijn die bij dieren hoort is vitale angst. De pijn is gericht op de dreiging van de lichamelijke dood. De angst bij dieren ontstaat door gevaar. Ook mensen lijden hun hele leven aan deze angst en pijn. Daarnaast is er angst die wordt veroorzaakt door een onevenwichtigheid in de chemische huishouding: een medische angst als het ware. De angst waarbij de esoterische technieken een rol kunnen spelen zijn psychisch van aard: het zijn de angsten en de pijn die horen bij het proces van bewustwording dat mensen eigen is: de angst en de pijn die horen bij het proces van transformeren en het tegenhouden van dat proces.

Goed en Kwaad Het hele leven van mensen wordt beheerst door de vraag naar goed en kwaad. Veel mensen zijn zo bang om bij zichzelf het slechte te ontdekken dat ze zich bijna 100 procent van hun tijd inspannen om “een goede indruk” te maken. Veel mensen hebben de overtuiging dat ze geen liefde kunnen krijgen als ze slechte eigenschappen hebben. Veel mensen ook doen hun uiterste best om het slechte van anderen te zien en te bespreken. De slechte dingen in het leven vormen nieuws, de helden uit de geschiedenis zijn doorgaans mensen met een laag bewustzijn die het kwaad in grote proporties uitleefden. We kennen allemaal Hitler, Napoleon en velen kennen ook nog de naam van de wrede en sadistische keizer Nero.

Wat weinigen zich realiseren is dat goed en kwaad bij dieren en planten niet voorkomt. Op aarde is de strijd tussen goed en kwaad voorbehouden aan de mens. De strijd tussen goed en kwaad is zelfs direct verbonden met het proces van bewustworden. Het is dan ook geen toeval dat er esoterische technieken zijn als astrologie, numerologie, tarot, droomuitleg die allemaal hulpmiddelen zijn bij dit proces, die allemaal balsem leggen op de pijn en de wonden van onze angst.

Geld en zelfrespect Ontleen je je gevoel van eigenwaarde misschien aan de spullen die je hebt? Ik ben als echtgenote wat waard als ik een zilveren bestek en eerste klas helder witte lakens heb? Zoiets? Ik moet altijd geld bij me hebben en liefst een paar briefjes van honderd, anders voel ik me zo naakt? Ken je die gedachte? En als je ontevreden over jezelf bent, ga je dan snel wat kopen? Want wie wat kan kopen, die is wat en met bezit worden de braven gezegend?

Of moet je zo nodig dag en nacht sloven om je gezin in welstand te laten leven? Want dan ben je een goede echtgenoot, voorziener en vader? Je hele creativiteit, maar vooral je hele lijf naar de sodemieter om nog meer auto’s, huizen, vakanties, studies voor de kinderen? Denk je echt dat zo’n instelling voortkomt uit gevoel van eigenwaarde?

Kortom: problemen met geld komen van diep in jezelf en de esoterische technieken kunnen je helpen de bronnen schoon te maken zodat de stroom op gang kan komen; ja, je kunt ook geld verdienen zonder bedrog te plegen. Dat kan echt en het is veel profijtelijker en leuker dan mensen in de maling nemen.

 

Lees meer over je horoscoop, je Chinese horoscoop of je horoscoop vandaag. Ook kun je je horoscoop berekenen.