Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hekel aan kerst

Niet voor iedereen is kerst de tijd van het jaar om gezellig bij elkaar te komen en dan ook nog eens kerstliedjes zoals last christmas te gaan zingen. Voor veel mensen is het weer de vervelende dag dat je naar je familie of schoonfamilie toe moet. Veel hebben het gevoel dat ze zich moeten aanpassen om de kerstdagen, het gevoel dat ze zich moeten gedragen als de perfecte ik. Daarnaast worden de meeste mensen moe van de hele kerstsfeer zoals een kerstboom met versiering of een witte kerstboom.

Heb jij ook een hekel aan kerst? Dan ben jij niet de enige. Duizenden mensen hebben hekel aan kerst. Veel zien het als de vreselijkste dag van het jaar. Een aantal dagen vol vervelende verplichtingen bij familie. Ineens zie je familie die door het gehele jaar niet ziet en nu moet je ineens gezellig met ze gaan doen. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

Voornamelijk veel millennials hebben last van het kerst dilemma. De millennials zijn vaker individualistischer waardoor ze minder naar de regels en tradities van hun ouders luisteren. Vroeger waren jongeren gehoorzamer dan nu en gingen de tradities gemakkelijk samen. Veel twintigers en dertigers zijn niet zo van die tradities en etiquette.

Ook zijn er veel jongeren die een haat-liefde verhouding hebben met kerst. Ze vinden het leuk om met hun ouders en broers en zussen te zijn, maar ook alle ooms en tantes en neven en nichten die ze het hele jaar niet zien komen ook op bezoek. Met die familieleden heb je jaarlijks keer op keer de zelfde oppervlakkige gesprekken zoals: ja het gaat goed om het werk, en ja thuis is alles onder controle. Deze gesprekken zit niemand op te wachten en het voelt voor vele alsof ze de perfecte versie van hunzelf moeten zijn. Daarom hebben ze een hekel aan kerst.

https://www.xmasdeco.nl/