Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Help het milieu een handje

Het milieu is er ieder jaar weer slechter aan toe. De ijskappen blijven maar smelten en er oorstaan steeds meer bosbranden in de wereld. Kijk nu bijvoorbeeld naar Australië waar er al weken lang een bosbrand plaatsvind. Dit is niet alleen slecht voor het milieu maar ook voor de dieren. Als we het voorbeeld van de bosbranden erbij pakken zijn er heel veel dieren gestorven. Daarnaast gaat het niet al te goed in de zee waar miljoenen verpakkingen plastic afval in drijft. Dus het is niet gek dat veel mensen zeggen dat je duurzamer moet gaan leven. Maar, hoe doe je dat? In dit artikel lees je een aantal mogelijkheden om duurzamer te leven.

 

Vervoer

Verder is het belangrijk om je vervoer te overwegen. Ga bijvoorbeeld eens met de fiets naar je werk of met het openbare vervoer zoals, de trein, tram, metro of bus. Dit bespaart niet alleen veel kosten voor brandstof het beperkt ook de uitstoot van CO2. Ga je vaak naar vakantiebestemmingen met de vliegtuig, probeer dan de kleinere afstanden met een ander alternatief vervoer te reizen. Vliegtuigen zijn immers enorme boosdoeners.

 

Afval

Zoals hierboven al een voorbeeld is gegeven over alle plastic in oceaan is noodzaak om je plastic afval te scheiden, zodat het in de fabriek verwerkt kan worden. Daarnaast is het belangrijk om je GFT en papier ook te scheiden. De meeste gemeentes zorgen ervoor dat je meerdere gekleurde afvalbakken krijgt waarin je het afval kunt scheiden. Het is dus een kwestie van gemak om het niet te doen.

 

Thuis

Naast het afval te scheiden in gekleurde afvalbakken, kan je ook andere dingen aan je huis aanpassen. Een voorbeeld hiervan is het kopen van een pellet boiler. Deze boiler haalt zijn brandstof uit pellets, wat samengeperste houtsnippers zijn. Kortom hoef je hiermee geen gas meer te gebruiken. Daarnaast is er een mogelijk om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Je zult je vast afvragen, “wat kosten zonnepanelen dan”?  Vaak is de grote investering minder dan is aangegeven op websites, aangezien je er subsidie kan vragen bij de gemeente. Zonnepanelen hallen eenmaal energie van de zon waardoor je op lange termijn je geld waarmaakt.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/