Hart van Frankrijk
Image default
Vervoer en transport

Kwaliteit: een van de belangrijkste speerpunten van Frigo Group

Frigo Group is gespecialiseerd in vriesopslag Amsterdam en omstreken en in het vervoer van onder meer vlees, vis, kip, groente en fruit. Kwaliteitsbeleid is een belangrijk onderdeel van het dienstverleningspakket. Het komt erop neer dat de medewerkers de versproducten precies behandelen zoals het volgens de strenge voorschriften en regels moet gebeuren. Ieder nieuw lid van het Frigo Group team volgt, voordat hij / zij aan de slag gaat, een training. Tijdens de scholing wordt gewerkt met een aantal handboeken waarin concrete procedures en werkinstructies zijn opgenomen. Het werken met voedsel en andere levensmiddelen vereist discipline, dag in dag uit. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Frigo Group maakt praktisch, logisch en secuur werken mogelijk. Een kwaliteitsmanagementsysteem kunt u het best opvatten als een geheel van bedrijfsprocessen die erop gericht zijn aan alle eisen en wensen van de klant te voldoen. Het uiteindelijke doel is een zo hoog mogelijke klanttevredenheid.

Voor het bewaren van de verse ladingen heeft Frigo Group haar eigen vrieshuis. Deze moderne koelloods staat in Nieuw-Vennep vlakbij Amsterdam, de Amsterdamse haven en Schiphol. De firma beschikt over alle benodigde certificeringen waaronder IFS Logistics en Skal. De IFS Logistics verklaring bevestigt dat de risico’s die kunnen spelen rondom voedselveiligheid 100% onder controle zijn. Die controle geldt overigens voor het gehele proces: transporteren, verpakken, opslaan en distribueren. Stichting Skal Biocontrole houdt – in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit – toezicht op de markt van biologische producten in ons land. Skal inspecteert als zelfstandig en onafhankelijk bestuursorgaan zowel landbouwbedrijven als levensmiddelenfabrikanten, importeurs, handels- en opslagbedrijven. Skal bestaat sinds 1985 en heette bij de oprichting nog Stichting Ekomerk Controle (S.E.C.). In 1992 veranderde de naam in Skal.

Zorgen voor een constante temperatuur om de koudeketen op geen enkel moment te doorbreken, is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van de kwaliteit die Frigo Group garandeert. De temperatuur in het vrieshuis wordt aangestuurd door middel van een state of the art machinekamer met modern klimaatsysteem.

https://www.frigogroup.com/nl/