Linkbuilding

Linkbuilding is een onderdeel van online marketing dat zich bezighoudt met het verkrijgen van autoriteit of waarde op een website. Een link verwijst via het internet naar een andere plaats op het web. Een gedeelte van de waarde die die internetpagina heeft wordt doorgestuurd naar de pagina waarnaar het verwijst.

Een linkbuilding expert heeft als taak een zo groot mogelijke autoriteit op te bouwen via deze manier. Een direct hyperlink is een referentie, maar ook een vermelding in een bericht op bijvoorbeeld sociale media heeft effect. In de volgende alinea’s leggen we uit waar u op kunt letten bij linkbuilding.

Effectieve linkbuilding

Effectieve linkbuilding komt tot stand wanneer de onderwerpen van twee referentiepunten relevant zijn. Vroeger was dit minder belangrijk maar sinds zoekmachines en vooral Google updates hebben gekregen wordt er strenger gekeken wat naar wat verwijst. Internet marketing weet de juiste links te vinden om uw site ten positieve te beïnvloeden.

Wanneer u een bloemen webshop heeft wilt u linkbuilding toepassen op soortgelijke branches. Een zoekmachine zou het vreemd vinden als u links ontvangt van hotelketens. Een expert in online marketing heeft meestal een specifieke manier van effectieve linkbuilding.

Overstap van kwantiteit naar kwaliteit

Voor linkbuilding gold vroeger dat de hoeveelheid doorslaggevend was. Tegenwoordig wordt er veel meer gekeken naar kwaliteit in plaats van kwantiteit. Deze overstap kwam met name door de invoering van bepaalde updates.

Voor het verkrijgen van hoogwaardige links schakelt u het beste een linkbuilding specialist in. Deze begeleid u door het proces heen en geeft per stap aan waar de belangrijke punten schuilen voor het verbeteren van de website. Veel van dezelfde links zijn niet bevordelijk voor het verloop van de website. Om hier een goede ratio in te krijgen moeten er ook hoge kwaliteit links tussen zitten. Ons online marketing bureau beschikt over een deskundige wie u kan voorzien van advies over linkbuilding.