Hart van Frankrijk
Image default
Vakantie

Op vakantie naar Rhodos met de auto?

Wil je graag vanuit Nederland met de auto op vakantie naar Rhodos? Of wil je liever een auto huren wanneer je al op Rhodos bent? Beide opties zijn natuurlijk mogelijk, maar verschillen enorm van elkaar. Met de auto vanuit Nederland naar Rhodos vraagt veel tijd en geduld. Wanneer je de kans hebt om een lange vakantie te nemen van 2 weken dan is deze optie wellicht iets voor jou. Je reist namelijk door verschillende prachtige landschappen waar je tussenstops kunt inplannen. Maar waar moet je dan opletten wanneer je uit Nederland vertrekt met de auto? Die vraag beantwoorden nu.

Een aantal tips

  1. Tijd. Wees ervan bewust dat het minimaal 1,5 dag kost om naar Rhodos te rijden zonder een tussenstop. We gaan ervan uit dat men ook hier en daar een dagje wil overnachten dus uiteindelijk doe je er veel langer over.

  2. Geld. De benzine prijzen schieten de pan uit en je reist 3500+ kilometer heen en dan 3500+ kilometer terug. Zo een ritje naar Rhodos is niet goedkoop.

  3. Vignetten. Helaas kun je met een NL-sticker niet door alle landen zomaar in en uit rijden. Sommige landen betaal tol ter plaatsen en bij sommige landen moet een vignet worden aangeschaft. De vignetten kun je overigens al kopen voordat je vertrekt vanuit Nederland. Dat scheelt weer iets meer tijd. Dus lees je goed in voordat je vertrekt vanuit Nederland.

Goedkoop een huurauto regelen

Zoals je ziet is het niet zo makkelijk om met de auto op vakantie te gaan naar Rhodos. We adviseren daarom een auto te huren in Rhodos. Dit is veel goedkoper en je bespaart hiermee veel tijd, energie en kosten. Vooral wanneer je een week of maximaal 2 weken op vakantie gaat naar Rhodos, is het verstandig om gewoon een auto te huren op het eiland zelf. Er zijn veel bezienswaardigheden en andere dingen die je kunt doen waar je een auto voor nodig hebt. Het verkeer in Rhodos is zeer aangenaam. De wegen zijn makkelijk te berijden en er is zelde files op Rhodos. Daarnaast ben je vaak volledig verzekerd bij een autoverhuurbedrijf op Rhodos en vragen de meeste autoverhuurbedrijven ook geen borg of credit card. Al met al heb je vele voordelen en je kunt het maximale uit je vakantie halen. Deze 2e optie wordt vrijwel altijd gekozen door vakantiegangers en raden wij dit ook sterk aan om te doen wanneer je op vakantie bent in Rhodos.