Hart van Frankrijk
Image default
Media

Is zij nou echt helemaal perfect?

Is zij nou echt helemaal perfect?

Is zij nou echt helemaal perfect? Een gedachte die je waarschijnlijk vaak hebt gehad terwijl de door een influencers’ Instagram scrollde. Hoe kan het dat elke vrouw op sociale media een prachtig zandloperfiguur heeft, altijd op vakantie is en dan ook nog consistent vlogs en fotoshoots doet. Met alle influencers die we deze dagen langs zien komen kan het soms voelen alsof jij de laatste vrouw bent die wel eens pizza eet, op de bank hangt en die niet dertig uur per dag aan het werk is. Influencers die FaceTune en social media planners gebruiken zijn zich heel bewust van het plaatje dat zij aan de wereld willen laten zien, en krijgen van fans en volgers veel positieve feedback. Maar dat er ook een heel schadelijke keerzijde zit aan hun mooie vakantiekiekjes realiseren zij zich vaak niet, en nog erger, de fans zien het niet, maar voelen het wel. 

Het effect van sociale media

Voordat sociale media bestond was het realistisch dat je elke week ongeveer tweehonderd nieuwe gezichten ziet. Sommige zie je lang en bestudeer je, sommige passeren je op straat en vergeet je meteen. Dat er dan mensen in de wereld zijn die knapper zijn dan jij zie je wel en weet je wel, maar het wordt niet elke dag in je gezicht gedrukt. Nu echter kan je als je dat wil urenlang naar afgetrainde modellen staren, je kan vrouw na vrouw zien die het helemaal voor elkaar heeft. Wij zijn dat helemaal niet gewend en we kunnen er dus niet zo goed mee omgaan. Het lijkt misschien onschuldig, maar veel vrouwen krijgen onrealistische ideeën door social media over hoe zij eruit moeten zien, over hoe hun leven eruit moet zijn. We hebben niet door dat kijken naar mooie foto’s in ons brein allerlei alarmbellen af doet gaan, omdat het lijkt alsof wel iedereen het beter doet dan wij. 

Een gezonde omgang met influencers

Nu kan het voelen alsof de schade al aangericht is en het te laat is voor jou om op een gezonde manier met social media om te gaan. Wees niet getreurd, het is nooit te laat voor een hoognodige social media detox. Influencers gebruiken social media planners om elke dag weer een top foto te plaatsen en jou het gevoel te geven dat je iets mist als je niet elke dag hun pagina checkt. Je weet nu dat het enige dat je mist door niet elke dag door Insta te scrollen het gevoel van onzekerheid is. Geef jezelf een break en probeer eens of je een maand zonder social media kan. Zoek je vrienden op, loop buiten en merk op dat je niet omgeven bent door perfectie; voel wat een opluchting dat is. En voordat je het weet voel je niet meer de behoefte om onrealistische ideaalbeelden op te zoeken en ga je je beter voelen over jezelf!

https://fellowtool.nl