Hart van Frankrijk
Image default
Dienstverlening

Problemen die vogels kunnen veroorzaken als ze rond gebouwen nestelen

Vogels komen en gaan wanneer ze willen. Zij zijn de eigenaren van de lucht. Verschillende soorten vogels kiezen er meestal voor om nesten te bouwen rond de plek waar mensen wonen of werken.

In bepaalde opzichten kan deze volgorde van dingen onaantrekkelijk zijn, maar mensen kunnen er weinig of niets aan doen. Dit mag echter niet zomaar over het hoofd worden gezien. De prioriteit die u stelt aan het verzorgen hiervan is belangrijk. Er zijn verschillende problemen die vogels die rond uw werkplek, werkruimte of woning nestelen, voor u kunnen veroorzaken.

Vogelpoep bevat urinezuur dat door bouwmaterialen heen kan eten. Het kan bijna elk bouwmateriaal vernietigen, inclusief hout, staal, ijzer, marmer.

Vogelpoep kan ook meer schade aanrichten aan andere apparatuur en de bewoners van de gebouwen waar ze nestelen aantasten. Opeengehoopte vogelpoep brengt veel gevaren en risico’s met zich mee die snel ernstig kunnen worden als er niet onmiddellijk voor gezorgd wordt.

Hieronder staan enkele problemen die worden veroorzaakt door vogels die in gebouwen nestelen:

-Vogels die toegang hebben tot het interieur van privé- of commerciële gebouwen, kunnen de operaties verstoren. Grote open ruimtes zoals fabrieken, de binnenkant van een magazijn, winkelcentra, vliegtuighangars, auditoria en congrescentra, zijn meestal de thuisbasis van vogels. Dit zorgt vaak voor afleiding en een beetje onaangenaamheid in de ogen van mensen die zich op dergelijke plaatsen bevinden. Wanneer vogels zo in de open lucht zijn, brengt dit veel risico’s met zich mee, waaronder afgewerkte producten, de menselijke gezondheid, waardevolle uitrusting en meer.

-Vogelnesten: sommige soorten vogels, zoals duiven en mussen , bouwen hun nesten vaak in afvoeren, regengoten en de onderkant van dakhoeken. Vooral magazijnen kunnen aanzienlijke schade oplopen, zelfs ingestorte daken, wanneer hun afvoersystemen worden geblokkeerd of wanneer stilstaand water wordt gedwongen te stijgen. Dit kan de dood tot gevolg hebben, ernstig lichamelijk letsel of een bedrijf failliet laten gaan.

Verstopte ventilatiesystemen zoals schoorstenen, HVAC’s, door nestelende vogels, kunnen ertoe leiden dat ziekten zich verspreiden naar een meerderheid van de inwoners van het gebouw. Mensen kunnen door koolmonoxidevergiftiging om het leven komen als schoorstenen worden geblokkeerd door vogelnesten. Er is een kans op uitbraak van brand. Vogelnesten zijn brandbaar en worden gevormd met constructie op twijgen, gedroogde uitwerpselen en stro. Vogelnesten die meestal op elektrische lampen, elektrische borden en machines zijn gebouwd, vormen vaak een ernstig risico waardoor een duif- of kraaiennest verwijderen van essentieel belang is.

Veel vogelsoorten produceren een prikkelbaar en onophoudelijk geluid, vooral als ze zich in grootte en aantal verzamelen. Dit geluid kan hinderlijk en hinderlijk zijn voor mensen op werkplekken of woonhuizen waar stilte nodig is.

-Uitwerpselen: vogelpoep is verantwoordelijk voor de meeste schade die vogels aan bouwwerken aanrichten. Wat ziekten betreft, blijkt uit onderzoek dat vogelpoep meer dan 60 overdraagbare ziekten bevat. Deze aandoeningen zijn meestal riskanter voor mensen met een zwakke immuniteit. Ze kunnen ook dodelijk zijn voor mensen. Vleermuizen worden in verband gebracht met enkele van de ziekten die mensen treffen. Enkele van de gezondheidsproblemen die vogels bij mensen kunnen veroorzaken zijn:

-Hitoplasmose: een schimmel veroorzaakt dit. Zowel mens als dier kunnen er last van hebben. Deze ziekte kan gemakkelijk op mensen worden overgedragen door sporen in de lucht die afkomstig zijn van grond die is verontreinigd met spreeuwen en duivenpoep (evenals uitwerpselen van andere vogels). De sporen worden door de lucht gedragen en infecteren het lichaam wanneer het wordt ingeademd. Daarom is het voorkomen van nesten van vogels op HVAC-units cruciaal. De meeste infecties zijn mild of veroorzaken geen tekenen en symptomen van griep. Soms veroorzaakt het hoge koorts, longontsteking, bloedafwijkingen en zelfs de dood.

-Cryptokokkose: Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door duivenpoep. Het wordt meestal gevonden in de opeenhoping van vogelpoep. Zelfs als het koud en droog is, kan vogelpoep nog steeds een bron van infectie zijn. De ophoping kan plaatsvinden rond nestplaatsen, watertorens en richels. Net als histoplasmose kunnen de meeste infecties mild zijn. Mensen met een zwakke immuniteit lopen een groter risico om geïnfecteerd te raken.

Vleermuizen worden in verband gebracht met enkele van de ziekten die mensen treffen, zoals hondsdolheid en histoplasmose. Hondsdolheid is een zeer gevaarlijke en dodelijke ziekte. De laatste tijd is er een groeiende bezorgdheid over de overdracht van hondsdolheid van vleermuizen op mensen. Andere ziekten omvatten Psittacose. Psittacose is meestal mild bij mensen, hoewel ernstige ziekten zelden voorkomen.

-Vogelpoep kan, wanneer ze zich ophopen, bijna elk materiaal beschadigen en lekkage veroorzaken. Vogelpoep heeft een pH-waarde die identiek is aan die van azijn en kan daardoor steen, hout, ijzer en staal aantasten. Wanneer het zich ophoopt, kan het afvoergoten verstoppen, verf verkleuren en doekzonwering verpesten. Hun uitwerpselen kunnen ook aan substraten wegvreten. Een lichte, maar stabiele mestlaag kan de duurzaamheid van een magazijn aanzienlijk verminderen. Veel vogelpoep kan verfafwerkingen op auto’s of meubels doen vervagen door de beschermende coating zelf te consumeren. En hoe langer de vogelpoep op die oppervlakken blijft, hoe meer schade het zal aanrichten.

Klanten die vaak hun werkplek verlaten met hun auto die besmet is met vogelpoep, kunnen ontmoedigd worden om terug te keren naar die plek voor zaken. En ook uitwerpselen op en rond een bedrijfsgebouw brengen een negatieve boodschap over het bedrijf over aan potentiële klanten.

Toekomstige gasten van een restaurant kunnen twijfels hebben over de hygiënische toestand van de keuken van een restaurant als ze vogelpoep aan de zijkant van het restaurant zien. gebouw. Klanten of mensen die werken op plaatsen die bezaaid zijn met vogelpoep, lopen het risico te struikelen over verse vogelpoep. Eigenaren van bedrijfspanden die dit soort vogelplagen niet voorkomen, kunnen worden blootgesteld aan veel wettelijke verplichtingen.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelnest-verwijderen/