Hart van Frankrijk
Image default
Entertainment

Het magische van kunsteducatie

Kunstonderwijs met een gouden randje

Al meer dan 10 jaar verzorgd Kleinkunstig, en al meer dan 15 jaar verzorgd Grote Broer, workshops op scholen. Deze ondertussen gezamenlijke organisatie heeft haast elke school in Nederland wel een keertje bezocht en is van plan dat ook nog jaren zo te blijven doen. Want wat een prachtig vak is kunsteducatie geven. Samen met onze professionele kunstdocenten werken we er altijd naartoe om de leerlingen een mooie en fijne ervaring te geven met een bepaalde kunstvorm. Of dat nou tijdens een Djembe workshop is, of tijdens een workshop beeldende kunst: het maakt niet uit. Onze workshopdocenten proberen elke keer weer elke leerling te interesseren voor het vak: of het nou een introductie is voor hen of dat ze er al bekend mee zijn, wij proberen iedereen volledig mee te krijgen.

Voor elke leerling geschikt

In elke klas zitten uiteenlopende soorten leerlingen. De een is verlegen, de ander juist totaal niet op diens mondje gevallen en weer iemand anders is de lolbroek van de klas. Waar een leerling overal hartstikke goed in lijkt te zijn, heeft een andere leerling haast overal moeite mee. Een klas met 30 plus leerlingen kan op deze manier soms aardig intens zijn. Naar school gaan is hierin dan ook een aardige uitdaging met veel opletten, stil zitten en zelfstandig werken. Kunst en cultuureducatie zijn hierin een heerlijke verademing, voor alle leerlingen! We krijgen enorm vaak terug van scholen, tijdens de evaluatie, dat leerlingen waar ze het niet van hadden verwacht júist het voortouw hebben genomen, dat een leerling die wat onzeker was een sterke succeservaring heeft beleefd of dat een leerling die altijd stuitert door het lokaal erg ijverig had zitten werken. Dat is precies wat kunsteducatie met leerlingen doet.

Bijzondere workshops op school

Vanuit Kleinkunstig merkten we dat er bijzondere dingen gebeurden tijdens onze workshops. Leerlingen stelden zich erg open en ook hun docenten waren verbaasd over de resultaten. Dat is het mooie effect van creatieve lessen voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Verrijk de wereld van je leerlingen en boek een workshop!

https://www.grotebroer.nl