Hart van Frankrijk
Image default
Entertainment

Buiten de lijntjes kleuren met kunsteducatie

Geen stress meer om CKV

Als docent heb je het beste voor met je leerlingen: je wilt dat ze een fijne tijd beleven op jou school, je wilt dat ze er zoveel mogelijk van opsteken als mogelijk – zowel theoretisch en praktisch als sociaal, en je wilt hun gewoon op een fijne manier voorbereiden voor de wereld die ze te wachten staat. Dat zijn geen kleine eisen die je aan jezelf stelt als docent zijnde. Gelukkig heeft Kleinkunstig dezelfde wensen en doelen en kunnen zij jou helpen met dit realiseren. Bovenop het reguliere curriculum komt op de middelbare school CKV en juist omdat het bovenop het al bestaande programma geregeld moet worden is het vaak een hoofdpijndossier waar veel stress bij komt kijken. Dat is niet meer nodig! Regel CKV samen met Kleinkunstig en zorg dat dit examenonderdeel glansrijk wordt afgerond met de hele school.

Nadruk op plezier

We leven in een aardige prestatie maatschappij. Er wordt veel met cijfers gewerkt, rangschikkingen en daardoor is er ook veel competitie. Dit is zo onder volwassenen, maar ook onder kinderen. Zij spiegelen ons natuurlijk enorm. Juist omdat er tegenwoordig zoveel te doen is over toetsen, cijfers, niveaus en excelleren willen Kleinkunstig en Grote Broer de aandacht hier eens níet op leggen. Lekker aanpakken, doen, uitproberen en kijken waar je uitkomt. Plezier staat bij ons enorm hoog in het vaandel! Dit blijkt enorm uit onze circusactiviteiten. Deze zijn misschien wel het best verkocht op de basisschool, maar ook altijd nog leuk op middelbare school. Een lach op het gezicht van de leerlingen gegarandeerd!

Kunstenaars van de toekomst

Tijdens het onderwijs dat de leerlingen volgen kan je allerlei zaadjes planten voor de toekomst. Worden ze astronaut of gaan ze de politiek in? Met kunsteducatie werkt dat eigenlijk precies hetzelfde en daarom is het zo belangrijk dat er een gevarieerd beeld geschetst wordt van wat de kunsten nou eigenlijk zijn. Niet alleen maar schilderen of pottenbakken, maar ook theater spelen en dans horen erbij. De leerlingen van nu zijn de kunstenaars, maar ook de bezoekers van de toekomst. Wie weet waartoe je ze inspireert met een mooi lesprogramma!

https://www.grotebroer.nl