Hart van Frankrijk
Image default
Vakantie

Sparen voor je vakantie naar Frankrijk

Elk jaar kijken we weer met z’n allen uit naar de vakantie. Helaas is dit nooit goedkoop en moet er elk jaar gespaard worden voor een vakantie. Maar misschien kom je dan nog steeds niet uit of wil je iets langer op vakantie. Daarom hebben we een aantal tips voor jullie om extra geld over te houden voor de vakantie.

Besparen op je vaste lasten 

Elk jaar ben je een hoop geld kwijt aan je vaste lasten. Zoals verzekeringen, woonlasten en de energierekening. Je kunt op de energierekening een hoop geld besparen. Veel mensen denken dat dit te weinig oplevert dus zij doen dit simpelweg niet. Besparen op energie hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Zo kun je overstappen van energie via easyswitch. Dit kost ten eerste geen geld en er kan tot wel 450 euro op jaarbasis mee bespaart worden. De overstap neemt echter maar een paar minuten in beslag en is zeer eenvoudig. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en vervolgens komt hier een overzicht uit van de goedkoopste energieleveranciers. Vervolgens kun je kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Zo kun je geld besparen zonder dat je iets aan je gedrag hoeft aan te passen. 

Kijk kritisch naar jezelf

Allemaal maken we kosten die niet allemaal noodzakelijk zijn. Daarom wordt aangeraden om kritisch te kijken naar je uitgaven. Heb je misschien abonnementen lopen waar je helemaal geen gebruik van maakt? Zet ze dan direct stop. Dit kan al snel een hoop geld besparen.

Misschien denk jij regelmatig dat je toe bent aan nieuwe meubels. Ook dit is niet nodig, zet het oude salontafeltje even in de verf en het lijkt zo weer als nieuw. Zo hoef je ook niet elke maand de nieuwste kleding te kopen kijk eens bij een tweedehands winkel of op een tweedehands kleding website.

Door op de kleine dingen te letten en over te stappen op een andere energieleverancier kun je gemakkelijk elke maand geld overhouden. Dit geld kan vervolgens besteed worden aan een vakantie. Wie wilt er nou niet genieten van de franse zon?