Online marketing is je bedrijf promoten en dan via online kanalen. Je kan hierbij denken Zoekmachine marketing; Google ADS en SEO, Social media marketing, Linkbuilding, foto/video marketing en nog veel meer. We gaan in dit artikel hebben over het eerste; Zoekmachine marketing. Wat is het en waarom is het interessant om in te zetten.

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing kan je uitbesteden aan een zoekmachine marketing bureau. Deze manier van Marketing is gericht op zoekmachines zoals Google. Je kan dit in twee onderdelen verdelen

Search enige optimisation 

SEO ‘ook wel Search enige optimisation genoemd’ is het optimaliseren van je website, zodat deze hoger in Google naar voren komt. Google kan dan makkelijk lezen dat jouw website met het onderwerp te maken heeft en daardoor zal je website eerder getoond worden. 

Google Ads

Met Google ads adverteer je om bovenaan in Google te staan. Je betaalt hier dus voor. Het grote verschil tussen SEO en Google Ads is dat je met Google Ads betaald per bezoeker en dat als je het uit zet er niet meer staat. Daarnaast is het met SEO dat het langer duurt voordat je bovenaan staat, maar niet zomaar verdwijnt en ook niet per bezoeker hoeft te betalen!

Zoekmachine marketing is interessant om in te zetten als je wilt groeien met je bedrijf. Vraag en aanbod wordt namelijk met elkaar verbonden en de kans op een nieuwe klant is daarom ook groter!

Voordelen en nadelen SEO

Je hebt hierboven de verschillen al gelezen, maar wat zijn dan de voor en nadelen van SEO?

Voordelen:

–       Niet hoeven te betalen voor SEO

–       Je kan alle bezoekers ontvangen

–       Het is een goedkopere manier van zichtbaar zijn

Nadelen:

–       Het kan lang duren voordat je er staat

–       Veel concurrentie

Voordelen en nadelen Google Ads

Dan nu van Google Ads.

Voordelen:

–       Snel zichtbaar en direct resultaat

–       Je kan het inzetten wanneer het nodig is

Nadelen:

–       Dure manier van adverteren

–       Is je budget op dan sta je er niet meer

Zoekmachine marketing uitbesteden?

Spreekt deze manier van marketing je wel aan en wil je hier wat mee gaan doen, maar heb je hier nog nooit eerder wat mee gedaan? Schakel dan een online marketing bedrijf in die je kunnen helpen met het opzetten van je marketing. Het is tijd rovend en je bent er echt niet zomaar gelijk handig mee!

https://allinone-media.nl/