Hart van Frankrijk
Image default
Particuliere dienstverlening

Wat te doen met as na crematie: 17 geweldige ideeën

Na een crematiebegrafenis kan het lang duren om te beslissen wat te doen met de as van uw dierbare, maar er zijn veel opties beschikbaar.

Tegenwoordig zijn er zijn tal van creatieve manieren om crematie-as op een zinvolle en persoonlijke manier te verstrooien.

Er zijn ook tal van unieke manieren om uw dierbare dicht bij u te houden, zoals er een sieraad of een mooi kunstwerk van maken .

Hier zijn 17 creatieve ideeën voor wat te doen met de as van uw dierbare na de crematie:

Verander ze in prachtige aandenkensieraden

Een van de meest populaire manieren om de herinnering aan je geliefde vast te houden, is door aandenken te maken voor as. Wil je weten wat de crematie kost? Bereken het op uitvaartpolis-online.com

Of het nu een diamanten hanger is of een hart dat je letterlijk op je mouw draagt, herdenkingssieraden zijn een begrafenistraditie die wordt herontdekt als een manier om een geliefde te herdenken die is overleden.

Van grote gespecialiseerde bedrijven tot op maat gemaakte juweliers en ambachtslieden, er is een enorm scala aan hangers, armbanden en ringontwerpen om uit te kiezen – inclusief invulbare medaillons voor as, vingerafdrukken en kristallen kralen.

Laat je geliefde de nacht verlichten

Als je geliefde het leven ten volle heeft geleefd, waarom laat je hem dan niet knallend uitgaan?

Het in Essex gevestigde bedrijf Heavens Above is een van de vele gespecialiseerde bedrijven die u kunnen helpen bij het maken van verbluffende displays, met herdenkingsvuurwerk gemaakt van crematie-as.

Dit zou de perfecte manier kunnen zijn om uw de as van je geliefde in stijl.

Laat ze nieuw leven inblazen op de zeebodem

Het in Dorset gevestigde Solace Reef, verwerkt crematie-assen in een kunstmatig herdenkingsrif, waardoor mensen deel gaan uitmaken van een permanente levende erfenis. Gelegen voor de kust van Weymouth, is het de eerste in zijn soort in het Nederland.

Gecremeerde overblijfselen worden geplaatst in piramidevormige ‘Trooststenen’ die op de zee worden gelegd om te rusten bed.

De duurzame Solace Stones maken deel uit van een wereldwijd streven om gezonde omgevingen te helpen creëren waarin het zeeleven kan gedijen.

Het is gebruikelijk dat mensen een tatoeage laten zetten om de overledene van hun dierbare te herdenken, maar sommige studio’s bieden nu aangepaste inkt aan met hun stoffelijk overschot.

Een klein aantal tattooshops is begonnen met het aanbieden van deze unieke herdenkingstatoeages aan nabestaanden. Het proces omvat het mengen van een kleine hoeveelheid as van je geliefde met tatoeage-inkt – die vervolgens in een reeks ontwerpen kan worden gebruikt.

Plant een boom ter nagedachtenis

De groeiende populariteit van groene begrafenissen heeft veel mensen ertoe aangezet om na hun dood iets terug te geven aan het milieu.

Biologisch afbreekbare urnen zijn het perfecte eerbetoon aan elke eco-krijger, ontworpen om terug te keren naar de natuur zonder het milieu te schaden, of zelfs een habitat te creëren waarin je een kamerplant of boom kunt laten groeien.

Bios Urn creëerde ’s werelds eerste biologisch afbreekbare urn – elk bevat een zaadje, waarbij de crematie-as direct de groei van een boom voedt, als een levend eerbetoon dat zal blijven groeien en bloeien.

Verander ze in een oogverblindende diamant

“Diamonds are a girl’s best friend”, zong Marilyn Monroe. Maar wist je dat je je eigen prachtige diamant kunt maken van de crematie-as van je geliefde?

Dit is misschien niet het meest betaalbare monument, maar het is zeker een van de meest indrukwekkende.

Heart in Diamond maakt prachtige diamanten van crematie-assen, zodat je je speciale herinneringen eraan voor altijd kunt bewaren. Ze kosten van € 515 voor een sprankelende gele edelsteen, tot € 12.505 voor een oogverblindende witte diamant en de juwelen kunnen worden gezet in een reeks edelmetalen souvenirs. 

 

https://uitvaartpolis-online.com/begrafenisondernemer/weert/