Hart van Frankrijk
Image default
Boeken en Tijdschriften

Win advies in bij dit kennishuis

Ga je een boek uitgeven en wil je de hulp inschakelen van De Vrije Uitgevers? Dan is het allereerst belangrijk om met je uitgeverij ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Je moet dus een uitgeverijnaam, rechtsvorm en eventueel btw-nummer hebben. Ook dien je een bankrekeningnummer te hebben. Zijn bovenstaande eisen het geval bij jou? Dan kan je je aansluiten bij De Vrije Uitgevers: een waar kennishuis boordevol professionals. Zij staan naast je tijdens het uitgeven van je boek en zorgen ervoor dat je dit traject succesvol doorloopt. Dit begint bij het maken van je boek.

Je boek maken

Het klinkt simpel: een boek uitgeven. Er zijn echter veel factoren die dit traject complex kunnen maken. Dit kennishuis helpt je daar graag bij. Allereerst moet je boek gemaakt worden. Hier is een begroting en voorcalculatie nodig. Dan gaat je boek in productie. Hier heb je een opmaak, cover, ISBN en nog andere punten voor nodig. Na de productie is het tijd om na te denken over de redactie en eventuele vertalingen. Dit kennishuis is ook dan een zeer nuttige partner, want deze specialisten werken samen met een grote groep vertalers die ruim 70% van de wereldse talen kunnen. Wil je van jouw boek ook nog een eBook en/of luisterboek maken? Geen enkel probleem!

Jouw boek in de schappen

De droom van iedere uitgever is natuurlijk om zijn of haar boek in de schappen van boekhandels te zien. Vooraf heb je dan samen met dit kennishuis goed nagedacht over een sterk marketingplan, persbenadering en eventuele events om je boek te promoten. Ook is het noodzakelijk om een distributiecentrum in te schakelen. De Vrije Uitgevers is aangesloten bij het Centraal Boekhuis: een erkend distributiecentrum waar DVU met al meer dan 400 uitgevers bij zit aangesloten. Nóg een reden om je bij dit kennishuis aan te sluiten dus!