Bij tandpasta denk je aan een witte pasta uit de tube. Maar wist je dat er ook zwarte tandpasta op de markt is? En als je juist witte tanden wit dit de beste keuze is?  Maar waarom is het dan zwart? Je zou denken dat dat helemaal niet logisch is. Als je de tandpasta uit de tube haalt is het zwart, maar tijdens het poetsen is en blijf het ook nog steeds zwart. Tot het moment dat je het wegspoelt. Dan blijf je over met witte tanden. Er zit wel een maar aan, want je moet het wel blijven doen als je constant wittere tanden wilt hebben zonder dat je de tanden bleekt. Het effect blijft niet zo lang aanhouden namelijk.

De zwarte kleur heeft de pasta te danken aan een vleugje houtskool wat is toegevoegd. Deze houtskool heeft een hoog absorptievermogen. Dit betekent dat het veel stoffen tot zich neemt wat verkleuring veroorzaakt. Denk aan koffieresten. Grote merken nemen steeds vaker deze pasta op in hun assortiment. De vraag naar dit product is dan ook erg hoog.

Je hebt ook andere tandpasta die helpt bij het krijgen van witte tanden, de zogenaamde whiteners. Je moet wel voorzichtig zijn en niet te vaak met deze pasta poetsen omdat het slijtage kan veroorzaken. Je kunt beter maximaal 1 keer per week een whitener gebruiken. De rest van de week kun je beter poetsen met een pasta waar fluoride in zit. Het stofje wat zo goed voor je tanden is.

Na het tand trekken wil je ook een speciale pasta omdat je wilt dat de wondjes gaan genezen. Vaak mag je even niet poetsen omdat je wondjes open kunt maken. Na een wortelkanaalbehandeling kun je het beste pasta voor gevoelige tanden gebruiken. Je tanden zullen nog wat gevoelig zijn. Je kunt ook voor biologische tandpasta kiezen waar geen fluoride maar natuurlijke substituten in zitten.

https://www.orfeokliniek.nl/