Hart van Frankrijk
Image default
Horeca

Bereid je terras voor op warme zomerdagen

De terrassen mogen inmiddels eindelijk weer open, helaas zit het weer nog enigszins tegen. Maar we kunnen ons hoogstwaarschijnlijk wel gaan opmaken voor een heerlijke nazomer. Als horeca ondernemer wil je dan natuurlijk wel dat je gasten het lekker vertoeven vinden op jouw terras. Je kunt hen natuurlijk niet laten wegsmelten in de volle zon met dertig graden of meer. Kies daarom voor een terraskoeler. In de zuidelijke Europese landen zie je ze namelijk al veel.

Benevelaar als terraskoeler

De meest voorkomende vorm van terras koelsysteem is de benevelaar. In de nauwe straatjes van de Italiaanse hoofdstad Rome zijn ze niet weg te denken. Bij hen uiteraard geen overbodige luxe, maar ongetwijfeld een heerlijke uitvinding. Je wordt zelfs bijna vanuit jezelf het terras opgetrokken. Na een dag door de stad slenteren met de volle zon op je hoofd, ziet een beneveld terras er ontzettend aanlokkelijk uit.

Mobiele luchtkoeler

Misschien niet de meest gebruikelijke en handige vorm van een terras koelsysteem is de mobiele luchtkoeler. Deze worden namelijk met name voor binnen gebruikt, omdat deze de warme lucht opnemen en koele lucht uitblazen. Buiten wordt deze koele lucht natuurlijk gelijk weer opgewarmd door de zon, waardoor je er veel minder baat bij hebt. Toch kan een mobiele luchtkoeler voor bepaalde terrassen een goede uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan een terras dat is omringd door muren. Lucht kan dan moeilijker ontsnappen. Ook kleine terrassen kunnen baat hebben bij een mobiele luchtkoeler, met name omdat er veel minder oppervlak gekoeld hoeft te worden.

https://duravert-portacool.com/terraskoeler/