Hart van Frankrijk
Image default
Bedrijven

LBC, DALI en lichtlijnen: LDH vertelt u er meer over

Lichtlijnen zijn niet alleen geschikt voor grote fabriekshallen, distributiecentra en opslagloodsen. Ook in winkels, showrooms en kantooromgevingen is dit soort verlichting functioneel. Een led lichtlijn bestaat uit meerdere modules met armaturen. Zo’n lange rail van lampen zorgt voor voldoende licht in de gehele ruimte. Het energieverbruik van led ten opzichte van traditionele lampen ligt 50 tot 80% lager. Een gemiddelde led brandt tussen de 50.000 en 100.000 uren. Beide  eigenschappen zorgen voor een flinke besparing. De energienota daalt, zo ook de investeringskosten. Moderne leds geven rustig, helder licht af waarbij het prima werken is. De lichtafgifte is regelmatig en van flikkeringen is geen sprake.

Het installeren van een lichtlijn kunt u het best overlaten aan een LED specialist als Led Design Holland. Led Line Refix is een voorbeeld van een professionele lichtlijn die veel toegepast wordt. Zo’n lijn kan smart gemaakt worden met een DALI systeem. We frissen uw geheugen even op. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Het managementbegrip wordt gebruikt om doelstellingen te formuleren en controleren. DALI is de afkorting van Digital Adressable Lighting Interface. Dit softwaresysteem stuurt verlichting en toebehoren op een slimme en duurzame wijze aan. Belangrijke onderdelen van DALI zijn:

-daglichtregeling;

-aan- en / of afwezigheidsdetectie;

-automatische tijdsturingen;

-aanpasbaar en instelbaar licht op werkplekniveau.

Ondanks het feit dat de led-techniek zich zeer snel heeft ontwikkeld, zijn er nog steeds lampen van mindere kwaliteit te koop. Om het onderscheid tussen ‘goed’ en ‘minder goed’ aan te geven is in de led-branche de LB- / LBC-normering ingevoerd. L geeft het aantal lumen (de eenheid van lichtstroom) weer aan het einde van de levensduur als percentage van de beginwaarde. Hoe hoger het L-getal, hoe beter de lamp. De B drukt uit hoeveel procent van een bepaalde soort ledlamp een mindere opbrengst heeft dan aangegeven door de fabrikant. De betere led heeft een lage B-waarde. De C omschrijft hoeveel leds naar verwachting volledig zullen uitvallen binnen de levensduurperiode. C10 betekent dat 10% van de lampen vermoedelijk zal falen oftewel geen licht meer zal geven.

https://www.leddesignholland.nl

Gerelateerde artikelen

Handige manieren om LED strips te gebruiken

Zuinig omgaan met je elektriciteit en portemonnee

Een Kever Cabrio huren?