Centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium geeft sinds 2019 persoonlijke bijles Nederlands aan alle leerlingen en studenten die dat wensen. Wij vroegen ons af wat deze nieuwe aanbieder precies allemaal kan verzorgen en welke vernieuwingen en voordelen deze nieuwe toevoeging aan de drukke bijlesmarkt toevoegt. Daarom namen we de proef op de som en informeerden we uitgebreid naar de mogelijkheden zoals tentamentraining en spss hulp

 

Voor wie?

De Bijles Nederlands van Scriptium is eigenlijk voor iedereen. Of je nu Nederlands als verplicht vak volgt op de middelbare school, misschien taalles wil voor je hbo- of wo-studie, of gewoon uit het buitenland bent verhuisd en graag de Nederlandse taal beter wil leren, het maakt niet uit. Scriptium werkt namelijk met een koppelsysteem waarbij elke bijlesleerling of -student gekoppeld wordt aan de bijlesdocent die het beste aansluit qua vaardigheid en achtergrond. Dat betekent dus dat ze elke vorm van bijles wel kunnen geven en dat elke student van een geschikte bijlesdocent voorzien kan worden. Wij deden ons voor als de ouders van een 15-jarige tiener die vanuit Engeland is overgekomen en nu in een korte periode Nederlands moet leren.

 

De procedure

Het begint op de website. Afhankelijk van je positie kun je doorklikken naar de bijles Nederlands die bij jouw situatie past. Wij waren op zoek naar bijles Nederlands op vwo-niveau ongeveer, dus we kwam uit bij de webpagina over bijles Nederlands vwo. Je kunt ook zoeken op woonplaats. Elke pagina geeft dan weer hoeveel de bijles per uur zal kosten, hoe je in contact komt met Scriptium om je te laten koppelen aan een bijlesdocent, en natuurlijk bevat de pagina informatie over hoe de bijles precies in elkaar steekt. Wij besloten het contactformulier in te vullen, en zoals beloofd hadden we binnen 2 uur een reactie op onze mail (binnen 10 minuten zelfs).

 

En verder

We hadden een telefonisch kennismakingsgesprek met een medewerker van Scriptium die gedetailleerd in kaart bracht waar we precies naar op zoek waren. De medewerker vroeg ook of ze onze dochter mocht spreken. Nu was dit natuurlijk een test en er was dus ook geen dochter, dus we zeiden dat ze niet thuis was. Wat ons opviel was dat Scriptium het eerste bijlesbureau is dat we gesproken hebben dat ook vroeg in het proces de bijlesleerling zelf wil spreken. Wij vroegen aan de medewerker waarom en zij vertelde dat ze graag de leerling zelf willen spreken om in kaart te brengen hoe de leerling zelf denkt over bijles, wat het motivatieniveau ongeveer is en wat de leerling zelf verwacht van de bijles. Ook is het voor Scriptium heel waardevol om van de leerling zelf te horen wat ze nu precies moeilijk vinden aan het bijlesvak in kwestie. Wij waren hiervan onder de indruk en zouden dit zeker willen aanmerken als een voordeel van Scriptium. Op dit moment in het gesprek hebben we eerlijk verteld dat we alleen maar bezig waren met een test en dus niet daadwerkelijk bijles wilde afnemen. De medewerker moest erom lachen en complimenteerde ons op onze geloofwaardigheid. Tsja, we zijn nou eenmaal goede acteurs.

http://scriptium.nl/