Hart van Frankrijk
Image default
Vakantie

Campings Istrië, dit moet je erover weten

De populariteit van Kroatië als vakantieland is door de jaren heen sterk uitgebreid. Zoveel is zeker. Dit geldt in het bijzonder voor de regio Istrië. Voor Kroatië geldt dat ze natuurlijk bestaat uit verschillende regio’s waar onderling sprake bij is van niet onaanzienlijke prijsverschillen. Zowel voor Istrië als voor Dalmatië geldt dat ze heel wat voor hun bezoekers in petto hebben. Toch kan er in de praktijk worden vastgesteld dat er niet zelden door toeristen voor wordt gekozen om een verblijf te boeken op één van de verschillende campings Istrië. Daar zijn verschillende voordelen voor aan te halen. Benieuwd wat deze voordelen nu precies zijn? Je ontdekt ze meteen hieronder!

Waar zijn campings Istrië precies gelegen?

Zoals de naam reeds aangeeft spreekt het voor zich dat je campings Istrië aantreft verspreid over de Kroatische regio Istrië. Dat zorgt er in de praktijk voor dat je als reiziger zeker jouw voorkeur kan laten gelden op vlak van bijvoorbeeld de locatie waar je wenst te verblijven. Op dit vlak maken we natuurlijk voornamelijk een onderscheid tussen een plaats aan zee en een plaats die zich wat meer in het binnenland bevindt. Naar welke van deze verschillende locaties jouw voorkeur uit zal gaan is natuurlijk afhankelijk van zeer veel verschillende factoren. Wil je graag vooral kunnen watersporten? Kies dan bij voorkeur voor één van de campings Istrië die aan de zee zijn gelegen.

Voor heel wat van de campings in Istrië geldt in de praktijk dat ze zich bevinden op een plaats die in de directe omgeving van heel wat boeiende steden is gelegen. Ook op dit vlak heeft Kroatië dan ook zeer veel moois voor toeristen in petto. Niet alleen Rovinj, maar ook bijvoorbeeld Porec zijn slechts enkele van de vele steden die je zeker even zou kunnen ontdekken in de praktijk.

Waarom een verblijf boeken op zo’n camping?

Er zijn meerdere redenen aan te halen waarom het interessant kan zijn om ervoor te kiezen om een verblijf te gaan boeken op één van de verschillende campings Istrië. Eén van de voornaamste redenen heeft te maken met het feit dat je hier kan verblijven op een comfortabele manier tegen een zeer interessante prijs. In vergelijking met de prijs van een verblijf op een camping in Dalmatië liggen de tarieven hier werkelijk heel wat lager. Dat creëert zeer interessante opportuniteiten.

Ook zal je kunnen vaststellen dat het boeken van een verblijf op één van de verschillende campings Istrië een zeer interessante keuze kan zijn, ongeacht het gezelschap waarmee je op vakantie gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een reis als stel of kies je ervoor om te gaan reizen samen met een groep vrienden of familieleden? In al deze gevallen is het zonder meer een aanrader om ervoor te kiezen om een verblijf op één van de campings Istrië te overwegen. Wil je er in de praktijk ook op kunnen rekenen dat je zo voordelig mogelijk kan verblijven op één van deze campings Kroatië? In dat geval is het mogelijks een goed idee om te proberen een vroegboekkorting te benutten. Op die manier kan je de prijs van jouw reis drukken zonder dat je daarvoor aan kwaliteit moet inleveren.