Hart van Frankrijk
Image default
Energie

Laat je perilex door een professional aansluiten

In sommige gevallen is het nodig om een speciale stekker te gebruiken: de perilex. Dit is het geval bij grote stroomverbruikers die meer vermogen gebruiker dan 3600 watt: hierbij valt te denken aan grote airconditioners voor winkels en supermarkten of professionele ovens. Met een perilex kan een vermogen worden geleverd tot wel 6000 watt. Elektricien Amsterdam 247 is één van de bedrijven die ervoor kan zorgen dat jij een perilexstekker kunt gebruiken. Hoewel het op het oog een simpel klusje lijkt, heeft het realiseren van perilex nog best wat voeten in de aarde.

Eisen voor aansluiting op het stroomnetwerk

Het aansluiten van een perilexstopcontact is namelijk geen kwestie van het vervangen van het ene type stopcontact voor het andere. Allereerst heeft u een 3-fase groepenkast nodig. Een fornuisgroep moet helemaal vrij zijn om de kracht te kunnen leveren aan de nieuwe wandcontactdoos (die nog geïnstalleerd moet worden). Bovendien zijn dikkere draden nodig dan de standaard elektradraden in uw woning. Gaat het al duizelen? Geen paniek! Het mooie aan de elektrotechniek is dat eigenlijk alles wat er nog niet is wel gemaakt kan worden. Een elektricien met ervaring heeft dit zo voor elkaar en hoeft niet veel te kosten

Voor de draad ermee

Bovendien gaat het aansluiten van een perilex gepaard met het gebruik van de nodige draden: wanneer je niet weet wat het verschil is tussen een fasedraad, een aardedraad en een nuldraad is het verstandig om het aansluiten door de professional te laten uitvoeren. De kosten hiervoor verschillen per situatie. Sommige huizen in Amsterdam beschikken over alle benodigheden om een perilex snel te laten functioneren, bij andere huizen zal (een deel van) de stoppenkast vernieuwd moeten worden. Vraag vooral een offerte op om meer info te krijgen over de mogelijkheden en de kosten.