Hart van Frankrijk
Image default
Onderwijs

De medewerkers voorzien van een certificaat heftruck

Voor het werken met een heftruck heb je een goed certificaat voor een heftruck nodig waarmee je kunt aantonen dat je precies weet hoe je deze moet besturen. Dat wordt verplicht omdat b het een machine is dat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Omdat de heftruck een gevaarlijke machine is en op een bepaalde manier bestuurd moet worden, worden hier diverse cursussen voor aangeboden die ervoor zorgen dat jij een certificaat heftruck kunt behalen en hiermee aan de slag kunt gaan met het werken met dit apparaat.

 

Het certificaat heftruck  is verplicht

Als werkgever is het verplicht om iedereen die bij jouw bedrijf werkt een certificaat heftruck te laten behalen eerder mogen zij officieel niet met de apparaten werken. Gelukkig zijn hier allerlei mogelijkheden voor. Je kunt een cursus doen met de medewerkers waarbij iedereen tegelijkertijd een certificaat heftruck kan behalen. Dit kan op eigen locatie en met de eigen heftrucks die hier aanwezig zijn. Het verbeteren van de vaardigheden die de werknemers al hebben is hier een onderdeel van. Er zal aandacht orden besteed aan een stuk theorie die verplicht is om te weten, maar voornamelijk wordt er aandacht besteed aan het praktijk gedeelte.

 

Kosten en voordelen

De cursus waarmee het certificaat heftruck kan worden behaald duurt maar een halve dag en kost nog geen honderd euro per persoon. Zo heb je binnen een halve dag al je medewerkers aan een certificaat heftruck geholpen. Wat een voordeel is van het doen van deze cursus, is dat de medewerkers niet alleen maar voldoen aan de verplichting, maar dat ze hierdoor ook nog een stuk efficiënter kunnen werken nu ze meer kennis hebben van de machine waar ze mee werken. Voor jou als werkgever zijn er dus alleen maar voordelen aan de cursus waarbij het certificaat heftruck kan worden behaald en de werknemers zelf hebben hier ook alleen maar positieve gevolgen van.