Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

De meest groene energieleveranciers

Wilt u weten wie de meest groene energieleveranciers zijn? Dan is Onlineenergievergelijker.nl de plek waar u kunt beginnen. Zo is er een onderzoek gedaan door verschillende milieuorganisaties en de Consumentenbond. Deze hebben een rapportcijfer gegeven aan iedere energiemaatschappij die in Nederland actief zijn in het verstrekken van grijze en groene energie. Het gemiddelde cijfer dat er nu uit kwam rollen was een 6,1. Het jaar daarvan was dat een 5,8 wat betekent dat de energiebedrijven groener worden. Een overzicht van de meest groene energieleveranciers vindt u hieronder.

Wat het voor de consument erg lastig maakt is dat kolencentrales echter niet gesloten worden. Deze worden overgeplaatst naar aparte dochtermaatschappijen waardoor deze centrales niet meer tot het hoofdbedrijf worden gerekend. Dat geeft een vertekend beeld van wat de meest groene energieleverancier is. Daarom zijn wij er om hierin verduidelijking te scheppen. Lees verder en u weet welke leveranciers beste zijn en de meest duurzame energie verstrekken.

Voorloper en vervuilers

Het onderzoek dat is uitgevoerd geeft aan wie de meest groene energieleveranciers zijn. Dat zijn de zogenaamde voorlopers, maar het geeft ook weer wie de grootste vervuilers zijn. Op de topposities staan OM, Pure Energie en Qurrent. Deze groenste energiebedrijven hebben elk een 10 gehaald. Hierna komen de andere voorlopers. Vervolgens zijn er de volgers die nauwelijks een bijdrage hebben aan duurzame energie aangezien ze deze enkel doorspelen, maar niet zelf produceren. Daarna komen de vervuilers die geen of zeer weinig doen om te vergroenen. Voor een compleet overzicht kunt u terecht op Onlineenergievergelijker.nl waar u alles vindt over groene energieleveranciers.

Overstappen naar groene energie

Mocht u nog willen overstappen wanneer u er eenmaal achter bent gekomen wie de meest groene energieleverancier is dan is dat mogelijk op Onlineenergievergelijker.nl. Daar kunt u alles vinden over alle energiecontracten. Indien u dus zekerheid wenst over uw beslissing om over te stappen dan kunt u die vinden op onze website. Vind bij ons al de groene energiemaatschappijen.