Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

De prijs van een zwembad

We hebben allemaal sinds kinds af aan wel een droom als het gaat om ons persoonlijke paleis: de woning waar we eigenlijk alleen maar van durven dromen. Voor de één is het een paleis met 50 kamers, voor de ander een bungalow in de ongerepte natuur en weer een ander wilt juist een strakke, moderne Vinex woning. Maar er is één ding wat ze bijna allemaal wel met elkaar gemeen hebben, en dat is een zwembad. Natuurlijk zijn de wensen over hoe het eruit moet zien verschillend, maar een zwembad op zich is zeker niet zo onrealistisch als velen vaak denken! Maar wat kost het, om dit stukje van je droompaleis te realiseren?

Er zijn zoals gezegd veel verschillende mogelijkheden waarbij de prijzen ook enorm verschillen. Zo is een van te voren gefabriceerd zwembad (prefab) een stuk goedkoper dan een op maat gemaakt zwembad en zijn er bovendien nog veel meer opties die allemaal hun eigen prijskaartje hebben. Dat gezegd te hebben kan je er van uitgaan dat een gegoten, op maat gemaakte betonnen zwembad op z’n minst 40.000,- euro zal kosten: even veel als een nieuwe auto. Een goedkoper zwembad, gemaakt van betonnen of polysterenen prefab blokken kan uiteraard ook. Voor een binnenzwembad betaal je al gauw 90.000,- euro: dit komt door de complexiteit van de bouw en de gebruikte materialen.

Een betonnen zwembad afwerken met zwembadfolie van Alkorplan of Elbe kost minder dan het afwerken met mozaïek, wat al gauw 8.500,- euro meer kost. Daarnaast komen er vaak nog extra kosten bij, zoals de benodigde apparaten als een filter en een pomp, maar bijvoorbeeld ook extra decoratie of bijzaken als een trap om uit het water te komen.

Het hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn. Het kost misschien wel wat, maar het is dan ook een investering die u maar één keer hoeft te maken!

http://www.zwembadfolie.nl/