Hart van Frankrijk
Image default
Auto's en Motoren

Drie verzekeringen waar je op kunt besparen

Het leven is al duur genoeg. Dat is ongetwijfeld een uitspraak waar heel veel Nederlanders het over eens zijn. Indien je hierom graag kosten wilt besparen, is het aan te raden om eens naar jouw verzekeringen te kijken. Zonder dat je het wellicht doorhebt, kun je namelijk vrij veel geld besparen op jouw verzekeringen.

In dit artikel kun je kennis maken met drie soorten verzekeringen. Verzekeringen waar je stuk voor stuk veel geld op kunt besparen. De maandelijkse besparing kan oplopen tot wel enkele tientjes, waardoor je jaarlijks dus écht veel geld weet te besparen!

Zorgverzekering

Voor elke Nederlander is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Het gaat hierbij om de basiszorgverzekering, maar deze verzekering kun je eventueel aanvullen met aanvullende pakketten. Indien je deze aanvullende pakketten niet nodig hebt, is het eigenlijk zonde van je geld.

Maak daarom jaarlijks een goed vergelijk tussen de verschillende zorgverzekeringen. Bepaal ook of jouw zorgverzekering nog aan jouw zorgbehoeften voldoet. Is dat niet het geval? Dan kun je mogelijk pakketten schrappen, waardoor je geld weet te besparen.

Autoverzekering

Ook is het een verplichting om jouw auto te verzekeren. Wist je dat je op een autoverzekering echter ook veel geld kunt besparen? Dat doe je door jouw autoverzekering vergelijken. Bekijk wat de huidige premie van jouw verzekering is en bepaal of deze verzekering nog aan jouw wensen voldoet. Met bijvoorbeeld een nieuwe Centraal Beheer autoverzekering kun je al snel meerdere tientjes per jaar besparen!

Tip: is jouw auto relatief oud? Dan is het eigenlijk niet noodzakelijk om hier een uitgebreide autoverzekering voor af te sluiten. In dat geval kun je het beste kiezen voor een basic en voordelige WA-autoverzekering.

Opstal- en inboedelverzekering

Als je jouw eigen woning hebt, heb je ongetwijfeld ook een opstal- en inboedelverzekering. Ook op een dergelijke verzekering kun je behoorlijk veel besparen. Maak daarom ook voor de opstal- en inboedelverzekeringen jaarlijks een goed vergelijk en geniet daarmee van een simpele besparing.

Moraal van het verhaal: op verschillende verzekeringen kun je jaarlijks behoorlijk veel geld besparen. Kijk daarom altijd kritisch naar jouw huidige verzekeringen en kom direct in actie!