Een isolatiebedrijf kan u helpen met het elimineren van tocht die uit kruipruimte of gaten naar boven komt. Goede vloerisolatie voorkomt dat koude straling binnenkomt via die openingen. Vloerisolatie heeft u in verschillende soorten en maten. Een manier is bijvoorbeeld om isolatiepanelen tussen de vloerbalken te plaatsen. Als de vloerbalken zijn ingesloten, kan schuimisolatie in de ruimte worden gespoten als oplossing. Omdat vochtophoping moet worden voorkomen, is het verstandig om met experts te kijken naar de juiste aanpak. Een gekwalificeerd isolatiebedrijf kan het juiste materiaal voor de klus aanbevelen en u het juiste advies geven voor uw woning.

Waarom vloerisolatie helpt om uw woning op temperatuur te houden

Volgens experts zal isolatie van de vloer het huis helpen warmte vast te houden, maar het zal niet noodzakelijkerwijs de vloer zelf warmer maken. Huiseigenaren die een warmere vloer verwachten nadat ze die hebben geïsoleerd, zullen dat niet direct merken. Vloerisolatie voorkomt echter wel veel warmteverlies en het belemmert grote temperatuurveranderingen. Er is dus minder energie nodig om de door u gekozen temperatuur te handhaven. Dat komt omdat meer dan tien procent van de gemiddelde warmte van een huis via de vloer verloren gaat. Dit percentage kan veel hoger zijn in oudere huizen met hardhouten vloeren of vloeren gemaakt van andere materialen die warmte en kou op een andere manier geleiden. Door dit warmteverlies met isolatie van de vloer te voorkomen, ziet u gelijk een besparing op de energierekening.

Waar moet ik op letten als ik mijn vloeren wil isoleren?

Houten vloeren zijn bijzonder kwetsbaar voor vocht. Een laag isolatie tussen de vloer en kruipruimte helpt bij het creëren van een vochtremmende laag, waardoor er geen vocht in kan trekken. Zo voorkomt u het kromtrekken van de vloer of het ontstaan van lelijke vlekken. In sommige huizen kunnen afvoer en ventilatie in de kruipruimte ook een rol spelen bij het bestrijden van vocht. Isolatiebedrijf Van de Bunt Isolatietechniek B.V. is een ervaren isolatiespecialist die uw vochtproblemen in kaart kan brengen en een grote expertise heeft op het gebied van vloerisolatie. Zij helpen u graag verder met een grondige inspectie.