Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een taboe om te doorbreken

Op een operationele ingreep aan de borsten heerst een nog steeds een groot taboe. Veel mensen denken bij zo’n ingreep al snel aan vrouwen die hun boezem willen vergroten, of ze extra willen accentueren door met behulp van een operatie ze een rondere vorm te geven. Maar er zijn een heleboel meer redenen waarom mensen een operatie aan hun borsten ondergaan, met een serieuze en vaak ook medische onderliggende reden.

Een borstvergroting is wellicht de meest populaire ingreep, getuigd ook faceland.nl. Bij een borstvergroting worden de borsten door middel van implantaten vergroot, verstevigd en/of krijgen ze een mooiere vorm. Vrouwen met in hun ogen te kleine borsten, te slappe borsten of oneven borsten kiezen vaak voor deze behandeling om een lichaam te krijgen waar zij blijer van worden en zich beter door gaan voelen.

Echter zijn er ook andere operationele ingrepen: een borstverkleining is na een borstvergroting de meest voorkomende borst-gerelateerde operatie, vaak met een medische klacht als oorzaak. Zo hebben vrouwen met een grotere boezem vaak de last van rug of nekklachten die veroorzaakt worden door het gewicht van de borsten. Ook zijn er veel vrouwen die, ook al hebben ze geen fysieke klachten, vinden dat hun borsten te groot zijn, bijvoorbeeld dat ze verhoudingsgewijs niet bij de rest van het lichaam passen. Ook in deze gevallen wordt een borstverkleining vaak toegepast.

Tot slot is de op twee na bekendste ingreep de borstcorrectie. Dit is voor veel vrouwen met ongelijke borsten een uitkomst, omdat dit verschil vaak leidt tot onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Een plastische ingreep aan de borsten is in alle gevallen een serieuze ingreep en geen enkele vrouw doet dit puur en alleen omdat ze dit ‘mooi’ of ‘leuk’ vinden. De onderliggende oorzaak is vaak een stuk serieuzer en het wordt dan ook tijd dat dit taboe doorbroken wordt.

http://faceland.nl/