Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe gaat affiliate marketing in z’n werking?

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing, of ook wel online marketing genoemd, waarbij adverteerders hun partners (dit zijn de affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen, die de affiliate hebben aangeleverd. Oftewel: voor elk product dat wordt verkocht door de affiliate van de partner, krijgen zij een beloning. Dit kan bijvoorbeeld door middel van advertenties op de website van de adverteerder. Als een klant dit uitvoert en door wordt verwezen van klanten naar de adverteerder en vervolgens iets koopt, dan ontvangt de affiliate een vergoeding van de verkoper. De afspraken die hierover gemaakt worden kunnen enorm van elkaar verschillen. Je kan een beloning krijgen per verkocht item, maar ook per click of per pageview. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergelijkingssites, cashbacksites of nieuwsbrieven. Hier zie je namelijk vaak dat je kunt door klikken naar een andere externe partij. Als je dit doet is de kans groot dat de partij waarbij jij hebt doorgeklikt hiervoor een beloning krijgt.

De adverteerders

Dit zijn de personen die in dit geval veelal een webshop hebben en producten verkopen. Zij stellen promotie materiaal beschikbaar voor de affiliate. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reclamebanners, tekstlinks of formulieren. Zo kunnen de adverteerders zelf in de hand houden waar de affiliates gebruik van maken aangezien ze zo zelf geen promotiemateriaal hoeven te verzorgen.

De affiliates

Deze personen kunnen met behulp van het promotiemateriaal dat hen beschikbaar is gesteld door de adverteerders, promotie maken voor de adverteerder. Affiliate-netwerken (tussenpersonen). Een affiliate netwerk is een tussenpersoon of schakel tussen de bovenstaand genoemde personen: de affiliates en de adverteerder.

Samenvatting

Wil je aan affiliate marketing doen? Dan moet je toch echt wel wat kennis in huis hebben. Ook moet je een tussenpersoon vinden die je hierbij wilt helpen. Het is een hele leerzame vorm van marketing die zich ook nog een oplevert! Kortom, het biedt vele voordelen.

http://www.smpa.nl/

Gerelateerde artikelen

Vakantiehuis in Spanje

Laat je vakkundig informeren over benodigdheden voor jouw aquarium

Een geweldig interieurproject starten met dit bedrijf