Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Keyword planner

Zoekwoorden zijn de basis van een zoekmachineoptimalisatie. Dat zijn de woorden die worden ingetypt in de zoekmachine van google door de gebruikers. Die woorden gelden als start punt naar het zoeken van een goede website. Deze woorden worden door marketeers gebruikt in teksten die ze schrijven en hopen daar meer bezoekers te krijgen.

Keyword planner of ook wel zoekwoordenplanner, is gemaakt voor marketeers die bepaalde sites willen optimaliseren. Dankzij de keyword planner worden de onderzoek naar zoekwoorden en de planning van campagnes samengevoegd. Maar het is ook goed te gebruiken binnen de SEO wereld. De hoofddoel van deze tool is de maandelijkse volume van een zoekwoord genereren. Het is interessant voor zowel de betaalde en organische zoekverkeer.

Zoeken naar ideeën

Dit is erg makkelijk voor mensen die niet weten waar ze moeten beginnen. Je voert wat zoekwoorden in en de URL van de landingspagina, en de planner zal wat relevantie zoekwoorden laten zien. Bij elke zoekwoord kun je de exacte aantal maandelijkse zoekopdrachten zien die naar dit woord dis gedaan. En je kunt ook gelijk de kosten per click zien en concurrentie. Dit is de enige optie die aan de hand van eigen input suggesties doet voor nieuwe zoekwoorden. Met een zoekwoordonderzoek maak je ook eigenlijk een overzicht waarin je ziet welke zoekwoorden handig zijn om voor te linkbuilden. Hiermee kom je ook eigenlijk bij het volgende punt. Het linkbuilden voor de zoekwoorden die jij samen met het bedrijf hebt uitgezocht.

Linkbuilden voor de zoekwoorden

Als je de zoekwoorden goed hebt bekeken, kun je hier weer een bepaalde selectie halen. Dit zijn de zoekwoorden die voor het bedrijf relevant zijn. Hier zit wel zoekverkeer op maar is wel weinig concurrentie bij. Als je hoog in de zoekmachine wilt komen met deze zoekwoorden, dan moet je toch echt gaan linkbuilden voor deze zoekwoorden. Hiermee zorg je ervoor dat deze zoekwoorden in relatie komen met jouw website/pagina. Hier kom je hoog mee in de zoekmachine. Kortom je moet als je een zoekwoordonderzoek hebt, gaan linkbuilden.

http://www.smpa.nl/

Gerelateerde artikelen

WordPress website laten maken?

Streef naar veiligheid met de draadloze achteruitrijcamera

Verhuisbedrijf Groningen: ook voor internationale verhuizingen