Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe verkoop je een auto online

En auto verkopen brengt heel wat werk met zich mee als je dat zelf gaat doen. Gelukkig kan dat ook via een lokale auto dealer of online. Het voordeel van online verkopen is dat meerdere mensen de verkoopadvertentie zien en je dus meerdere mensen hebt die zullen bieden. In dit artikel zullen we kort kijken hoe de online verkoop werkt.

Taxeren

Voordat je de auto verkoopt is het handig om te weten wat de marktwaarde ervan is. De auto moet dus getaxeerd worden. Dit kunt u doen bij de meeste auto verkoop sites. Hiervoor is meestal het merk, model en bouwjaar van belang.

Adverteren

Als de auto is getaxeerd kun je adverteren. Zorg ervoor dat eventuele mankementen die niet zijn verholpen worden vermeld in het bericht. Plaatst foto’s over de auto en zoveel mogelijk informatie over de auto. Zo weten de eventuele kopers van tevoren waar ze aan toe zijn.

Bezichtigen

Als kopers een bod hebben geplaatst op de auto en je bent er tevreden mee, kun je een afspraak met hen maken om de auto te bezichtigen. Zorg ervoor dat de auto er piekfijn en schoon uitziet. Ook moet je de reservesleutels, onderhoudsboekje en autopapieren bij de hand hebben. Serieuze kopers willen meestal een proefrit maken. Als dit alles achter de rug is, is het tijd om te onderhandelen over de prijs en tot verkoop over te gaan.

Tot slot

Zo gaat het er ongeveer aan toe bij het verkopen van een auto. Over het algemeen duurt het even voordat je een koper vindt, maar zodra die zich aanmeld gaat het heel snel. Houd dus tijdens het wachten de auto schoon en start de motor regelmatig. Zorge ook ervoor dat de papieren bij de hand zijn bij het bezichtigen.

https://www.autoverkoopsites.com/oude-auto-verkopen/